ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: "ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει για συγκρότηση κυβέρνησης"

«Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις Βενιζέλου κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.   

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως...

...«ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη βελτίωση των όρων του μνημονίου».

«Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής», ανέφερε λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Βενιζέλου.

Και συνέχιζει η ανακοίνωση: «Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.  
Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν. Θα κριθούν και αυτοί και εμείς».

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανφέρει χαρακτηριστικά: «Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία.

Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου