ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Από την κληρονομική στην στατιστικά κατευθυνόμενη «Δημοκρατία» των αχρήστων και το ΟΠΛΟ του Άκυρου


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Ώστε έτσι λοιπόν! Το άκυρο πάει στο πρώτο κόμμα! Πρέπει ντε και καλά να ψηφίσω ντενεκέδες! Πρέπει ντε και καλά να ψηφίσω τον κατά τη γνώμη μου λιγότερο άχρηστο μεταξύ αχρήστων για να μην ευνοήσω τον αχρηστότερο των αχρήστων! Όχι μόνο εγώ όλοι. Μόνο έτσι λέει θα σωθούμε. Με την διαιώνιση της λογικής που βαφτίζει το «μη χείρον» ως  «βέλτιστον». Με την δια της ψήφου επιβράβευση της μετριοκρατίας και της παρασιτοκρατίας.
Ώστε από εκεί θα έρθει η «σωτηρία» λοιπόν. Από τον λιγότερο ψεύτη, μεταξύ αρχιψευταράδων. Από τον λιγότερο παραμυθά μεταξύ αρχιπαραμυθάδων. Από τον λιγότερο πουλημένο μεταξύ ξεπουλημένων. Από τον λιγότερο ξεφτίλα μεταξύ...........
ξεφτιλισμένων.
Πρότυπο ζωής προς επιβράβευση το πολύ η μετριότητα! Πρότυπο επιτυχίας ο συμβιβασμός και η συμβίωση μαζί της!
Αν την αρχίσεις στις κλωτσιές στην ανηφόρα είσαι τραμπούκος. Αν την γιαουρτώσεις είσαι φασίστας. Αν της στείλεις συστημένα μέσα στον εκλογικό φάκελο τα τρία σου είσαι αντιδημοκράτης!
Ισόβιοι δυνάστες σου οι ολίγιστοι με την απαίτηση να τους χειροκροτείς από πάνω!
Κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά μάγκες. Εκτός από το χειροκρότημα υπάρχει και το ΦΤΥΣΙΜΟ. Με όλα τα θετικά ή αρνητικά «παρελκόμενά» του
Στην καθημερινή ζωή το να ΦΤΥΣΕΙΣ κάποιον μπορεί να έχει δύο βασικές συνέπειες ή συνδυασμό τους. Είτε να γίνει αυτός έστω και στοιχειωδώς καλύτερος αν έχει έστω και ψήγματα φιλότιμου και καταλάβει ότι το φτύσιμο το αξίζει, είτε να τραβιέσαι εσύ με τη δικαιοσύνη έχοντας όμως τη συνείδησή σου ήσυχη αρκεί να πιστεύεις ότι έκανες το σωστό ακόμη και αν αντικειμενικά έχεις άδικο!
Το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική. Με μια μόνο διαφορά ως προς την νομιμότητα του εγχειρήματος!  Το ΑΚΥΡΟ είναι το ΝΟΜΙΜΟ  ΦΤΥΣΙΜΟ  της πολιτικής παρασιτοκρατίας από τα αιώνια θύματά της. Η μοναδική ευκαιρία το θύμα να φτύσει τα παράσιτα-θύτες του με τη βούλα δικαστικού αντιπροσώπου! .    
Το ΑΚΥΡΟ σε αντίθεση με το λευκό που υποδηλώνει αδυναμία επιλογής είτε του καλύτερου είτε του λιγότερο ντενεκέ, είναι Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ
Συνεπώς ΔΕΝ είναι ντροπή, ΔΕΝ είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Το ΑΚΥΡΟ είναι η έντιμη και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αντίδραση του ασυμβίβαστου σε κάθε έκπτωση των αξιών του.
Υπάρχει κάποιος υποψήφιος που πιστεύει πως ΑΞΙΖΕΙ και τον ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς?
Κάνει τα χιλιόμετρά του στήνεται στην ουρά και του το ρίχνει δαγκωτό
ΔΕΝ υπάρχει τέτοιος, (όπως κατά τη γνώμη μου συμβαίνει στην ξεφτιλισμένη Ρουσφετόβια)  και καλείται να ψηφίσει το «μη χείρον»? Ξανακάνει τα χιλιόμετρά του ξαναστήνεται στην ουρά και τον ΦΤΥΝΕΙ βάζοντας στον φάκελο τα τρία του.
Μα μπορεί για την μια και δική του ψήφο να έβγαινε κάποιος άλλος λιγότερο ντενεκές που θα έκανε τη ζωή του ευκολότερη!
Στα τρία του!!! Όπως αυτός που φτύνει ένα λαμόγιο στην καθημερινή ζωή δέχεται τις νομικές συνέπειες με ήσυχη τη συνείδησή του γιατί θεωρεί πως έπραξε το κατά τη γνώμη του σωστό έτσι και ο ασυμβίβαστος με την πολιτική αλητεία έχει ήσυχη τη συνείδησή του γιατί ΔΕΝ επιδότησε με την ψήφο του κανέναν αληταρά  με αντάλλαγμα το «μη χείρον»
Και καλά η χώρα δεν πρέπει να κυβερνηθεί? Αν πραγματικά είναι όλοι μετριότητες και ρίξουμε όλοι άκυρο τι θα γίνει?
Το έχω ξαναγράψει! Η επανάσταση κατά των αχρήστων ξεκινά από το ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ. Ας πάνε στον αγύριστο πρώτα όλοι οι άχρηστοι και μετά είναι δική μας δουλειά το τι θα γίνει. Δεν μιλώ για κοινωνία αναρχίας.  Αν δεχτούμε πως μια κοινωνία αποφασίζει να καταργήσει δημοκρατικά και μαζικά τους άχρηστους τότε οφείλουμε να δεχτούμε πως η ίδια αυτή κοινωνία μετά το βροντερό «ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ» μπορεί να αντικαταστήσει το «μη χείρον» με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟ και όχι με το αναρχικό χάος όπως κάποιο κινδυνολόγοι θα σκεφτούν.  
Και για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι σχετικά με του πάει το άκυρο και το λευκό ιδού μερικά πραγματικά στοιχεία βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου της Ρουσφετόβιας
Άκυρα και λευκά ΔΕΝ συμμετέχουν στον καθορισμό του ποσοστού των κομμάτων. Το ποσοστό των κομμάτων υπολογίζεται σε δυο βήματα. Αρχικά υπολογίζεται το απόλυτο ποσοστό επί των εγκύρων ψηφοδελτίων στα οποία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται άκυρα και λευκά. Αν δηλαδή το  κόμμα Α λάβει 30 ψήφους επι 100 συνολικά ψηφοδελτίων από τα οποία τα 20 είναι άκυρα ή λευκά το κόμμα Β 20 ψήφους και το κόμμα Γ 15 ψήφους (με τις υπόλοιπες 15 έγκυρες ψήφους να μοιράζονται σε ισάριθμα 15 μικρά κόμματα που λαμβάνουν από μία) τότε τα Α, Β, Γ και το κάθε μικρό ΔΕΝ συγκεντρώνουν ποσοστό 30% , 20%, 15% , 1% αντίστοιχα  αλλά 30 στα 80 έγκυρα (=37,5%) , 20 στα 80 έγκυρα (=25%), 15 στα 80 έγκυρα (=18,75%) και 1 στα 80 έγκυρα (=1,25%)
Σε δεύτερο βήμα  υπολογίζεται το ποσοστό επί των εγκύρων που συγκεντρώνουν τα κόμματα που ΜΠΑΙΝΟΥΝ στην βουλή δηλαδή τα κόμματα που στην πρώτη φάση έχουν ποσοστό τουλάχιστον 3%. Συνεπώς στο παράδειγμά μας αφού από τα 80 έγκυρα τα 15 αντιστοιχούν σε κόμματα που ΔΕΝ μαζεύουν 3% (το κάθε μικρό παίρνει 1,25%)   για την κατανομή εδρών οι ψήφοι του κάθε κόμματος που μπαίνει στη Βουλή ΔΕΝ διαιρούνται δια των συνολικά εγκύρων (δηλ. 80 στο παράδειγμα μας)  αλλά δια του 65 (=80 έγκυρα – 15 έγκυρα που πάνε σε κόμματα εκτός βουλής)
Έτσι το κόμμα που μάζεψε 30 ψήφους στις 80 έγκυρες δηλ. ποσοστό 37,5%  ΔΕΝ παίρνει το 37,5% των  προς διανομή εδρών (διανέμονται αναλογικά 250 έδρες και 50 έδρες πάνε ως bonus στον πρώτο)  αλλά το 30/65 = 46,15%,  (αύξηση ποσοστού κατά 23,07%)  το κόμμα Β ΔΕΝ παίρνει το 25% αλλά το 20/65 = 30,76%  (αύξηση ποσοστού κατά 23,07% ΠΑΛΙ)   και το κόμμα Γ ΔΕΝ παίρνει το 18,75% αλλά το  15/65=24,07% (αύξηση ποσοστού κατά 23,07% ΠΑΛΙ!!!) 
Είναι φανερό ότι ΟΛΟΙ οι ντενεκέδες που μπαίνουν στην Βουλή  αυξάνουν τις έδρες τους κατά το ΙΔΙΟ ποσοστό  (+23,07% ο Α. +23,07% ο Β.  +23,07% ο Γ ) και φυσικά ο 1ος ουτως ή άλλως λαμβάνει το bonus των 50 εδρών.
Από πού και ως που ρε γελοίοι το άκυρο το δικό μου «πηγαίνει» αποκλειστικά στον 1ο  την στιγμή που τους βουλευτές τους τους αυξάνουν  κατά το ΙΔΙΟ ποσοστό ΟΛΟΙ και ο 1ος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να παίρνει το bonus που ουτως ή άλλως θα έπαιρνε?
Εδώ βέβαια κάποιοι θα πουν: Απ τη στιγμή που ο πρώτος αυξάνει από αυτή την διαδικασία τους βουλευτές του έστω και κατά έναν και με αυτόν μπορεί να αγγίξει το όριο αυτοδυναμίας είναι σαν να τον έχεις ψηφήσει!!! 
Άρα τι μου ζητάνε αυτοί οι «δημοκράτες» της κακιάς ώρας ? Η άκυρη ψήφος η δική μου και των λοιπών  πολέμιων της μετριότητας,  όχι απλά να πάει σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά αυτό το κόμμα ΚΑΙ να μπαίνει στη Βουλή ΚΑΙ να ΜΗΝ είναι το 1ο !!!
Χειρότερα και από κάτι γιαγιάδες που τους βάζουν το ψηφοδέλτιο έτοιμο στην τσέπη!
Και πως θα ξέρω ΠΟΙΟΣ όχι απλά δεν θα μπει στη Βουλή αλλά δεν θα είναι 1ος ώστε να σας κάνω το κέφι?  Θα μυρίσω τα νύχια μου η θα ψηφίσω με βάση τα «γκάλοπ» που τα ίδια τα κόμματα τα  αμφισβητούν κατά το δοκούν ως κατευθυνόμενα?
Μιλάμε πια για το απόλυτο πέρασμα από την ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ στην ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ «Δημοκρατία»!!!
Αλλά ας θέσω κι εγώ με τη σειρά μου ένα «στατιστικό» ερώτημα
Και ποιος μου λέει ότι δεν θα πάνε ΟΛΟΙ ή ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, οι έχοντες αποφασίσει να ρίξουν άκυρο να ψηφίσουν τον ΙΔΙΟ φερόμενο από  τα γκάλοπ ως  2ο ή 3ο καθιστώντας τον την ημέρα των εκλογών είτε πραγματικά ΠΡΩΤΟ για να μην ευνοήσουν τον κατά την ηλίθια λογική σας  τον δημοσκοπικά πρώτο (!) είτε ουσιαστικό ρυθμιστή σε πιθανή συγκυβέρνηση ντενεκέδων!
Απλά πράγματα αν οι 20 «άκυροι» του παραδείγματος και οι 15 «έγκυροι μικροί» πάνε ακολουθώντας τις επιταγές της στατιστικά κατευθυνόμενης δημοκρατίας πλειοψηφικά στο κόμμα Γ για να μην ευνοήσουν τους κατά τα γκάλοπ έχοντες το προβάδισμα Α και Β, βγάζουν νικητή ή δεν βγάζουν?  
Και ω του θαύματος αντί για τον μονόφθαλμο Α σε κυβερνά ξαφνικά ο κύκλωπας Γ  ή δεν σε κυβερνά?
Και σε τελική ανάλυση συνεχίζει απτόητη το καταστροφικό έργο της η παρασιτική κομματική αυτοκρατορία των ολίγιστων έχοντας μάλιστα την άμεση επικρότησή σου ή δεν συνεχίζει?
Όχι μάγκες. Η άκυρη ψήφος δεν πάει ούτε εκεί που λένε τα κομματικά μαθηματικά των βολεμένων ούτε εκεί που λένε οι θεωρίες πλύσης εγκεφάλου των ανεγκέφαλων που αγωνίζονται απελπισμένα να μείνουν στο αφρό.
Η άκυρη ψήφος χτυπά την μετριότητα μέχρι να βρεθεί κάποτε (αν βρεθεί ποτέ)  να της δώσει την χαριστική βολή η Αριστεία…
Καλό βόλι σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου