ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τούρκος Ναύαρχος κατηγορεί Ερντογάν ως όργανο της Ουάσιγκτον


Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «UlusBaki», ο παραιτηθείς επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Τουρκίας, ναύαρχος Türker Ertyuk, τονίζει ότι η εκστρατεία συλλήψεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον συνταξιούχων αξιωματικών – μετά από δεκαπέντε χρόνια από τη απόπειρα πραξικοπήματος- έγινε για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης για την πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν στη Συρία.

Στο κείμενό του, ο Τούρκος ανώτερος στρατιωτικός, γράφει ότι «η απόφαση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» βεβαιώνει ότι έχει γίνει ένα υπάκουο εργαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαιώνει μόνον την προετοιμασία για την επίθεση ενάντια στη Συρία, είπε ο ναύαρχος.
Ο Ertyuk υπενθύμισε ότι λίγο πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003, η Ουάσιγκτον πρόσφερε στην Άγκυρα 6 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τη συμμετοχή της χώρας κατά της Βαγδάτης.
«Αλλά και τότε το Κοινοβούλιο αντιτίθονταν σθεναρά στη συμμετοχή της Τουρκίας κατά του Ιράκ», δήλωσε ο Ertyuk.
Ο Τούρκος Ναύαρχος πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν, ήδη, εργάζεται για το
θέμα της συμμετοχής της Τουρκίας σε πόλεμο ενάντια στη Συρία.
Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων της Συρίας, που σε μια ευνοϊκή στιγμή, θα μπορούσαν οι πρόσφυγες να χρησιμοποιηθούν ως είδος εμπροσθοφυλακής, ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.
Ο Ναύαρχος Ertyukεξέφρασε την ελπίδα ότι οι Σύρικο έχουν συνειδητοποιήσει την έκταση της διεθνούς συνωμοσίας κατά της χώρας τους.
Πρόσθεσε ότι μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θα οδηγήσει σε χάος ολόκληρη της περιοχή,συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Κρος επικαλούμενο την αναφερόμενη τουρκική ιστοσελίδα.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου