ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΒΕΤΟ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΒΕΤΟ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ


sowetoΤην αντίθεσή τους με πολλαπλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που τείνουν να γίνουν ανυπακοή, εκφράζουν κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης, στα σχέδια μετατροπής παλαιού στρατοπέδου, σε χώρο υποδοχής και διαμονής μεταναστών. Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί διάλογος
με τις τοπικές κοινωνίες και οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση από κοντά. Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και την Δήμαρχο Βοϊου, Παναγιώτα Ορφανίδου.
Ο κ.Χρυσοχοίδης εμφανίζεται αμετακίνητος και προσπαθεί να κάνει μέσα σε έναν και δύο μήνες(ενισχύοντας το προφίλ του για να διασωθεί ως βουλευτής από τον καταποντισμό που έρχεται)ότι δεν έκανε ο Παπουτσής σε 17 μήνες.
Σχετικές είναι οι δηλώσεις που έκανε τονίζοντας ότι "η ίδρυση των πρώτων Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αποτελεί το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με τον εθνικό μας σχεδιασμό.
Ξεκινάμε από την Κοζάνη τον επόμενο μήνα. Η επιλογή της συγκεκριμένης εγκατάστασης έγινε διότι πληροί συγκεκριμένες και απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και είναι άμεσα υλοποιήσιμη.
Θα φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι την απέλαση τους περίπου χίλιοι (1.000) παράνομοι μετανάστες, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Αυτοί που θα φιλοξενηθούν δεν είναι κακοποιοί, δεν είναι εγκληματίες. Είναι εξαθλιωμένοι δυστυχείς άνθρωποι, θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίου.
Διευκρινίζω ότι οι κακοποιοί και όσοι εγκληματούν, οδηγούνται και κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, όπως και για καμία άλλη τοπική κοινωνία, όπου σύντομα θα δημιουργηθούν αντίστοιχα Κέντρα.
Αντιθέτως, τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο και βεβαίως αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια άλλες παράπλευρες δραστηριότητες στην οικονομία μας".
Δηλαδή με λίγα λόγια, η μισή Ελλάδα, Νταχάου λησμονημένων και φτωχοδιάβολων. Κατάσταση που θυμίζει Γαλλικά και Ιταλικά γκέτο. Με τις υγείες μας. Ότι χειρότερο για να καταστραφεί μια και καλή η ελληνική περιφέρεια.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου