ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ > Ελλάδα: Κέντρα κράτησης μεταναστών σε κάθε Περιφέρεια


Διαβεβαιώσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας από την επικείμενη δημιουργία του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών, όπου πρόκειται να προωθηθούν όσοι λαθρομετανάστες συλληφθούν στο κέντρο της Αθήνας, παρείχε ο υπ.Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοϊδης.


Μιλώντας σε αντιπροσωπεία τοπικών φορέων και βουλευτών της Κοζάνης, ο κ.Χρυσοχοϊδης εξήγησε ότι η Κοζάνη επελέγη πρώτη καθώς παραχωρήθηκε άμεσα ο χώρος του πρώην στρατοπέδου από το υπ.Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποδεχθεί τους μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε ότι ο χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές για ανθρώπινη εγκατάσταση, τονίζοντας ότι δεν θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για έκνομες ενέργειες.

Όπως είπε, για όσους μεταφερθούν εκεί είτε θα κινείται η διαδικασία απέλασης τους είτε θα εξετάζονται τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο. Επιπλέον, ο κ.Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως εσωτερικά στο κέντρο κράτησης θα επιτηρούν άντρες ιδιωτικής ασφάλειας και εξωτερικά θα περιπολούν αστυνομικοί, ενώ πρόσθετε πως ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή θα δώσει «πνοή» στις τοπικές κοινωνίες καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με υπηρεσίες security, catering και διοικητικής υποστήριξης. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου