ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αρχισαν οι αναβαθμίσεις της οικονομίας… Οι αγορές ψάχνουν θύματα για τα νέα ελληνι κά ομόλογα…

Γράφει ο Αδαμάντινος
Μετά την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI) που δεν μείωσε το χρέος αντίθετα με όσα λέει η καθεστωτική προπαγάνδα αλλά εξέθεσε πλήρως τον πλούτο της χώρας (φυσικό αέριο, ορυκτά) στα λαίμαργα μάτια των δανειστών αρχίζει ένας νέος κύκλος κερδοσκοπίας.

Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία αυτής της άποψης:
1. Tα νέα ομόλογα υπόκεινται στο Αγγλικό Δίκαιο και όχι στο Ελληνικό (μείωση εθνικής κυριαρχίας)
2. Τα ιδιωτικά χρέη έγιναν κρατικά ακόμη και εκείνα στην ΕΚΤ, που ανταλλάχτηκαν ήδη με νέα ομόλογα ίσης αξίας
3. Για 13.6 δις που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να βρεί, ενεργοποιήθηκαν τα CACs, πληρώθηκαν τα CDS και η Ελλάδα υπέστη και τυπικά την υποβάθμιση σε χρεοκοπία απο τους τύπους αξιολόγησης, που περιέργως επι τόσες δεκαετίες δεν είχαν καταλάβει την οικονομική κατάσταση της χώρας, συμμετέχοντας στο σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας.
4. Αποτέλεσμα της υποβάθμισης σε χρεοκοπία της Ελλάδας είναι...
...η πώληση των νέων ομολόγων στη δευτερογενή αγορά του ΧΑΑ στο 20% της αξίας τους. Αυτό σημαίνει 90% ζημία για τους δικαιούχους (Ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ). Εξαίρεση θα έχουν οι τράπεζες… που θα ανακεφαλαιοποιηθούν αν και τρείς απο αυτές, ΤΤ, Πειραιώς και άλλη μια έχουν ήδη αρνητική ρευστότητα (αδυναμία λειτουργίας – φαλημέντο).

5. Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Οι αξίες της γής και τους φυσικού πλούτου της χώρας θα μειώνονται. Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας που ειναι στην 90η θέση διεθνώς, πίσω από την Αλβανία (κάποιος να το πεί στον Καζάκη που θεωρεί την Ελλάδα πρίν απο την Αλβανία…) που ειναι στην 80η, την Πορτογαλλία και την Ιταλία (40η) και τη Γερμανία (3η) θα φέρει μισθούς πείνας και φτωχεια στην Ελλάδα. Μισθούς κάτω απο εκείνους της Βουλγαρίας. Οσο μεγαλυτερη διαφορά ανταγωνιστικότητας υπάρχει τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη των αγορών.
6. Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά έξι βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Fitch και θα ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό ειναι κάτι αναγκαίο για να αυξηθεί η «διάμετρος» του νέου κύκλου κερδοσκοπίας που ξεκίνησε, αφού φαίνεται ότι υπάρχει δυσκολία να βρεθούν θύματα να αγοράσουν ακριβά τα νέα ελληνικά ομόλογα.
7. Η εμφάνιση σαν νίκης της χρεοκοπίας της χώρας, η εμφάνιση σαν νικης της μειωσης της εθνικής κυριαρχίας, των αξιών γής και φυσικού πλούτου και ενεργειακών πηγών, των μισθών και συντάξεων, όλων αυτών χωρίς μείωση του χρέους είναι απαραίτητα για τη ομαλή διεξαγωγή των εκλογών μεσα σε κλίμα ελπίδας και έχει στόχο την ενίσχυση των φιλομνημονιακών δυνάμεων. Ενα σχέδιο καλά στημένο απο χρόνια.

Απο τη στιγμη που
1. αναπτυξιακοί νόμοι επι τρία χρόνια δεν υπήρξαν
2. ΠΡΩΤΟΣ στόχος του κ.Ράιχενμπαχ είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με προνομιούχες αντί κοινές μετοχές…) την οποία θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας για την ανάπτυξη, λησμονώντας ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και ότι ο χρόνος για υποδομές επί δεκαετίες σπαταλήθηκε σε έργα διαπλεκομένων συμφερόντων, ότι πολλές τραπεζικές επενδύσεις όδευσαν εκτός Ελλάδας ή απέτυχαν αφού βασιζόντουσαν σε λάθος “πληροφορίες”,
3. ανάπτυξη δεν είναι η κατασκευή δρόμων και η πληρωμή διοδίων αλλά η δημιουργία εργοστασίων και τεχνολογικών υποδομών
4. ανάπτυξη δεν ειναι η ενίσχυση των «δικών» μας άχρηστων και αντιπαραγωγικών επιχειρήσεων συνήθως προσφοράς υπηρεσιών που δεν παραγουν προιόντα
5. ανάπτυξη δεν είναι η ενίσχυση της προπαγάνδας των ΜΜΕ με 1.3 δις μέσα από τον αναπτυξιακό του νόμο
6. του υπ. Ανάπτυξης ηγούνται άτομα που απέτυχαν στο υπ.παιδείας και επανηλειμμένα γιαουρτώθηκαν ή προπηλακίστηκαν από τους πολίτες, τους οποιους προκάλεσαν με τη στάση και τις απόψεις τους
7. στη Παιδεία ηγούνται άτομα έξω απο το τεχνολογικώς γίγνεσθαι με μηδενική τεχνολογική αντίληψη, τα οποία προωθούν τη μετανάστευση εισάγοντας ξένες γλώσσες στο δημοτικό. Την ωρα που η χωρα χρειάζεται το Science, o Eλληνας μαθαίνει ξένες γλώσσες.
η χώρα με μαθηματική ακρίβεια θα οδεύσει προς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μέ ένα ακόμη ενδιάμεσο κύκλο κερδοσκοπίας.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου