ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κατακλύστηκε η Βόρεια Ελλάδα με ψωμιά από την Βουλγαρία


Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να πάρει το φαινόμενο της διακίνησης βουλγάρικου ψωμιού κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι Έλληνες αρτοποιοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως υπογραμμίζουν άγνωστες είναι οι υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες παρασκευάζουν οι Βούλγαροι συνάδελφοι τους τα προϊόντα τους. Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών στη Δράμα και στις επαφές που είχε ο κ. Μούσιος με φορείς του Νομού.

Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του κλάδου οι καταναλωτές πολλές φορές δεν γνωρίζουν πως το ψωμί που αγοράζουν προέρχεται από την γειτονική χώρα καθώς πολλοί μεταπωλητές σκοπίμως το αποκρύπτουν και δελεάζοντας τον κόσμο με χαμηλότερη τιμή. Για να ανακοπεί το ρεύμα της παράνομης διακίνησης και των "ελληνοποιήσεων" ψωμιών ο κ. Μούσιος ζήτησε την συμπαράσταση των Επιμελητηρίων στην ευθύνη των οποίων βρίσκονται πλέον τα κλιμάκια για τον έλεγχο των προϊόντων εισαγωγής.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας δεσμεύτηκε ότι εντός 30 ημερών τα πρώτα κλιμάκια θα βρίσκονται στα σημεία εκείνα ώστε να εντοπίζονται τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα έγραφα.
Χαρούλα Παπατάσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου