ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Προδώσανε την χώρα και τώρα τρέμουν τα αφεντικά τους!

 ΠΑΣΟΚ & ΝΔ τρέμουν... υποβάθμιση από το Eurogroup

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε... αναμμένα κάρβουνα ενόψει μίας ακόμη κρίσιμης συνεδρίασης τoυ Eurogroup της Τετάρτης. Κι ενώ αναμένεται να κλείσει μια μεγάλη εκκρεμότητα για την κυβέρνηση με την αποδοχή της συμφωνίας, ωστόσο γνωρίζουν δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη διαδικασία, παρά την ψήφιση του νέου μνημονίου με επαρκή πλειοψηφία από τη Βουλή και την παροχή εγγράφων εγγυήσεων από τους δύο πλέον πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν από τις πιο δύσκολες για τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο όπου όπως αποκάλυψε ο ίδιος δέχτηκε ταπεινωτικές ερωτήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, για το ρόλο των συνδικάτων, για τις διαθέσεις της κοινωνίας και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.


Από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ανησυχία μήπως οι εταίροι θέσουν θέμα αποδυνάμωσης των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τα πρώτα θετικά μηνύματα που έφτασαν στην Αθήνα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Στους Ευρωπαίους αξιωματούχους υπάρχει η αίσθηση ότι στην Ελλάδα δεν έχουν συνομιλητή καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας έχει συγκεκριμένο σκοπό και προορισμό ενώ στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ συντελούνται αλλαγές που προκαλούν αβεβαιότητες. 

Σύμφωνα με το "Βήμα", τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τις ηγεσίες του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι η ελληνική Βουλή έκανε μια ευρωπαϊκή επιλογή, να μείνει η χώρα εντός ευρώ, και επισημαίνουν ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και ο λαός έδειξε την αποφασιστικότητα του για την υλοποίηση της συμφωνίας.
Ειδικά για τα δύο μεγάλα κόμματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι έπειτα από το ξεκαθάρισμα της Κυριακής και τις διαγραφές ενδεχομένως να δείξουν μεγαλύτερη σταθερότητα και υπευθυνότητα στην τήρηση των δεσμεύσεων.
Πάντως, στο προηγούμενο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διευκρίνισαν ότι θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη ψήφο της ΝΔ δείχνοντας πόσο στενά παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ρόλο θα παίξουν και οι καταστροφές και οι λεηλασίες στην Αθήνα, όπου πέρα από τη βία, υπήρξε μια πολύ μαζική διαδήλωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου