ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λ. Κατσέλη για τα 130 δισ.: "Το μόνο που κερδίσαμε ήταν χρόνος, η κρίση θα επιστρέψει πιο δραματικά"

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» έδωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλες. «Το νέο δάνειο θα δώσει μια κάποια ανάσα, χάρη, ιδίως, στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα, στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει, με τρόπο ακόμη πιο δραματικό».

Όπως ανέφερε η βουλευτής, οι αιτίες δεν...
...αντιμετωπίσθηκαν, αλλά απλώς κερδήθηκε χρόνος, τονίζοντας μάλιστα πως «για πρώτη φορά το κράτος κατήργησε όλα τα δικαιώματα, ακόμη και τα συνταγματικά. Έχασε όλη του την ισχύ, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πιστωτών μας».
Η Λ. Κατσέλη, η οποία καταψήφισε το νέο μνημόνιο και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ακόμη ότι, «αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συσσωρεύσει καθυστερήσεις, τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας, να πάρουν και μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος».
Η ανεξάρτητη βουλευτής επαναλαμβάνει τη θέση που έχει ήδη διατυπώσει ότι «τα μέτρα αυτά δεν δημιουργούν ανάπτυξη. Ωθούν ακόμη περισσότερο προς την ύφεση. Και, εκτός αυτού, αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα, αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό, προκαλούν σύγχυση στις πολιτικές επιλογές»

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου