ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επισιτιστική κρίση απειλεί την Toυρκία!

Σύμφωνα με τον ΤΖΟΒ, οι πάνω από 2,5 εκατομμύρια αγρότες οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του επιμελητηρίου αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Κατά συνέπεια η αγροτική παραγωγή αναμένεται να καταρρεύσει κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε «πείνα». Αυτό συμβαίνει λόγο της αύξησης στην τιμή των λιπασμάτων αλλά και των καυσίμων έχουν οδηγήσει τους Τούρκους αγρότες σε απόγνωση αφού όλο και περισσότερο αδυνατούν να ανταγωνιστούν παραγωγούς από άλλες χώρες.



Σύμφωνα με την αναφορά του TZOB, εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011 ο αγροτικός τομέας της χώρας αυξήθηκε κατά 5,3% αλλά, αυτό είναι μόνο η βιτρίνα. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια αγρότες χρειάζονται κυβερνητική επιδότηση για να επιβιώσουν. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ενώ ο ΤΖΟΒ διαθέτει 2,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους, άλλα 2,5 εκατομμύρια δεν είναι στις λίστες του με αποτέλεσμα να μη τυγχάνουν των κρατικών ευεργετημάτων.


«Για την ώρα οι Τούρκοι αγρότες έχουν επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα», σημειώνει η αναφορά, δηλαδή «να θρέψουν έναν πληθυσμό της τάξεως των 74 εκατομμυρίων, 30 εκατ. τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται σε ετήσια βάση τη χώρα, και να εξάγουν ποσότητες συνολικής αξίας 18 δισ. δολαρίων». Ο στόχος για το 2023, με τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της Δημοκρατίας, είναι εξίσου φιλόδοξος, αφού θα υπολογίζεται πως θα πρέπει να τραφούν 85 εκατ. άτομα, 50 εκατ. τουρίστες και να επιτευχθούν εξαγωγές της τάξης των 50 δισ. δολαρίων.


Οι θεαματικές αυτές επιδόσεις και οι φιλόδοξοι αυτοί στόχοι μπορούν να κονιορτοποιηθούν, αφού η κυβερνητική βοήθεια είναι τόσο ανεπαρκής, με αποτέλεσμα, ο κίνδυνος «πείνας» στο άμεσο μέλλον να είναι το ίδιο ορατός με την τις μεγάλες προσδοκίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου