ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μπουτάρη ξεφτίλα, προσκύνα τον Αττίλα!

 Στήνουν την ακύρωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Η παραίτηση ή «παραίτηση» του ΔΣ της «Θεσσαλονίκη 2012», που έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, δεν εξέπληξε πολλούς. Όπως μας μετέφεραν Θεσσαλονικείς, πρόκειται για μια μεθόδευση, με σκοπό να καταστήσει αδύνατη τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να λάβουν εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, κάτι που ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε δημόσια πως δεν θέλει.
Με λίγα λόγια, η παραπάνω εξέλιξη, τον βολεύει. Τώρα, δεν έχει παρά να τα ρίξει στη γραφειοκρατία...
Πρόφαση για την παραίτηση του ΔΣ λοιπόν, ήταν το μπλοκάρισμα από την πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του ποσού των 2.400.000 ευρώ, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να δοθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις. Με λίγα λόγια, όλα πλέον είναι στον αέρα, όπως ακριβώς επιθυμούσαν εξ αρχής η διοίκηση Μπουτάρη και οι «σύντροφοι» συνοδοιπόροι του στη Θεσσαλονίκη, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και αριστεριστική σία. Φυσικά, τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν να την αποφύγουν οι της διοίκησης και έτσι, η συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου, αναμένεται τουλάχιστον θυελλώδης.
Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, με τον Κώστα Γκιουλέκα να λέει πως «αν αντί για την αλαζονεία και την έπαρση οι διοικούντες το δήμο προσπαθούσαν να ασχοληθούν με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, είναι βέβαιον ότι δε θα είχαμε φτάσει στο σημερινό φιάσκο, το οποίο ζημιώνει ανεπανόρθωτα τη Θεσσαλονίκη». Πάντως, ο λαός της Θεσσαλονίκης τιμωρείται κατ' αυτόν τον τρόπο, ενώ βέβαιο είναι ότι όλο αυτό, αποτελεί μια καλοστημένη μεθόδευση, ώστε να υπάρχει μια καλή δικαιολογία για να μην διεξαχθούν οι εορτασμοί. Θέλουν να επιβάλλουν την ιστορική λήθη οι της αριστεράς. Η ένοχη σιωπή των παρατάξεων της αριστεράς στο Δήμο, μιλά από μόνη της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου