ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Φόβοι για επεισόδια αύριο το πρωί στην δίκη των ΟΥΚ-ΜΥΑΛΣ


Συνεχίζεται αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 στο ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010. Η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι κρίσιμη όπως και οι προηγούμενες ημέρες της δίκης, με την διαφορά ότι για αύριο υπάρχουν πληροφορίες για απόπειρα πρόκλησης επεισοδίων από ομάδες  αντιεξουσιαστικών και αριστεριστών.
Τα συγκεκριμένα άτομα θα επιδιώξουν να προκαλέσουν ένταση με την παρουσία τους έξω απο το ναυτοδικείο στα πλαίσια της γνωστής τους πρακτικής να αντιτάσσονται σε ότιδήποτε έχει να κάνει με το κράτος, τα όργανα αυτού και το ελληνικό Έθνος. 
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μετά από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός της αίθουσα του ναυτοδικείου.
Κατά την διάρκεια της δίκης ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Δ. Αγγελίδης, δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", υπέπεσε σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα ο συνήγορος των ανδρών της ΜΥΑ Σ.Πυλιώτης να του υποβάλει μήνυση για ψευδορκία.
Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΠΣΕ).
Στην δίκη αύριο το πρωί θα παρουσιαστούν και θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος (ε.α) Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α) Β. Πολίτης.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας παρών στην δίκη θα είναι και ο υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία κος Άδωνις Γεωργιάδης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου