ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο γιoς του Τάσσου ζητεί "Να απαντήσουμε με τα όπλα στην Τουρκία πριν να είναι πολύ αργά"!



"Να προκληθεί κόστος στις τουρκικές παράνομες ενέργειες με αποτρεπτική κίνηση στρατιωτικού τύπου" ζητά ο υιός του τελευταίου μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τάσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, "πριν να είναι αργά" και να μπορέσει η Τουρκία να πετύχει τον σκοπό της δημιουργώντας "γκρίζες ζώνες" στην κυπριακή ΑΟΖ.
Την ίδια ώρα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ερωτώμενος για την δειλία που επέδειξε η κυβέρνηση Σαμαρά για αποστολή ελληνικών πλοίων στην ΑΟΖ της Κύπρου σημείωνε ότι "Ας μην απαντήσω καλύτερα για το ότι η Ελλάδα δε έστειλε έστω ένα πολεμικό. αλλά και η Κύπρος δεν εξοπλίστηκε όπως έπρεπε"!
Οι θέσεεις των δύο Κύπριων αξιωματούχων είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αναδύουν για άλλη μία φορά το άρωμα της εθνικής προδοσίας, όσο βαριά και αν είναι η φράση. Γιατί εθνική προδοσία δεν είναι μόνο να ανοίγεις Κερκόπορτες, αλλά και να μην τις κλειδώνεις...
Και Ελλάδα και Κύπρος έρχονται τώρα αντιμετώπες με το αυτοεμπάργκο που έχουν επιβάλλει στους εξοπλισμούς, όχι μόνο την τελευταία πενταετία, αλλά την τελευταία δεκαετία...
Για πρώτη φορά Κύπριος πολιτικό ζητά "άμυνας επί της περιμέτρου" και ζητεί "να υπάρξει στρατιωτική απάντηση και πρόκληση κόστους για την Τουρκία από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας" γιατί "εάν εμείς οι ίδιοι δεν το πράξουμε πρώτοι, τότε ούτε η διεθνής κοινότητα δεν θα πειστεί για τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα συνεχίσει να είναι ήπια και ανεχτική όπως είναι μέχρι στιγμής".
Ο Ν.Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που ζητά από την Λευκωσία να αφήσει την παθητική στάση και να προχωρήσει σε ενέργειες αποκατάστασης, της κυπριακής κυριαρχίας και στο αίτημά του βρήκε έναν ανέλπιστο υποστηρικητή τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, τον Γιάννη Κασουλίδη, ο οποίς ζήτησε να σταματήσει το αυτοεμπάργκο στην Κύπρο.
Ο κ. Κασουλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», απαντώντας στο ερώτημα "Πώς κρίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έστειλε πολεμικό πλοίο" απαντά ως εξής:
"Μην απαντήσω καλύτερα για το ελληνικό πλοίο. Γιατί δεν έχουμε στη διάθεση μας πλοία του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τις «μανούβρες» ασφαλώς και όχι τη «ναυμαχία». Δεν ζήτησε η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη την αγορά δύο σκαφών από το Ισραήλ; Δεν εμποδίστηκε από εμάς η αγορά". Βέβαια υπάρχουυν και επιθετικά ελικόπτερα (τα Mil Mi-) που θα μπορούσαν να εμφανιστούν έστω επάνω από τα τουρκικά πολεμικά, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
Εστω και ένα περιπολικό θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκαναν σοβιετικά πλοία σε αμερικανικά στην δεκαετία του '80 προκειμένου να να διώξουν από την Μαύρη Θάλασσα. Σχεδόν τα καβαλούσαν!
Ο κ. Κασουλίδης αναφερόταν στη πρόταση για αγορά δύο πολεμικών πλοίων η οποία εμποδίστηκε από τα κόμματα με δικαιολογία την οικονομική κρίση.
Βέβαια ο ίδιος τάχθηκε κατά της "Στρατιωτικοποίηση της κρίσης γιατί θα λειτουργήσει εις βάρος του αδυνάτου και αδύνατοι είμαστε εμείς".
Ε, τότε ας περιμένουν να υποδεχθούν την πλατφόρμα εξόρυξης στα νότια της Κύπρου. Γιατί την Τουρκία, κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να την ενοχλήσει αν δεν την ενοχλήσουν αυτοί που πραγματικά πλήττονται από την συμπεριφορά της, η Ελλάδα και η Κυπρος...
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου