ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Η Κλίντον «γέννησε» και όπλισε τους τζιχαντιστές


Πως η Χίλαρι Κλίντον «κατασκεύασε» τον στρατό των ισλαμιστών του ISIS
Γράφει ειδικός συνεργάτης
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με τον Λιβανέζο διανοούμενο Ziad Majed «όλη η σύγχρονη ιστορία της Μέσης Ανατολής έχει εξελιχθεί προς μία κατεύθυνση του απόλυτου δεσποτισμού στην πιο αποτρόπαια μορφή του, ειδικά μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.


Από την περίοδο αυτή κυριαρχεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μια απόλυτη ανθρωπιστική κρίση, βαθιά ριζωμένη στην φιλοσοφία ορισμένων ακραίων ισλαμικών ομάδων, που δανείστηκαν το εν λόγω μοντέλο από τον έβδομο αιώνα και το μετέφεραν στην σύγχρονη εποχής μας».
Αυτό το είδος της ενδοσκόπησης, δεν είναι περίεργο στην αραβική νοοτροπία, στην οποία τώρα κυριαρχεί

σήμερα, ο πιο δημοφιλής ισχυρισμός ότι το τέρας του ISIS δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς.
Η Χίλαρι Κλίντον φέρεται να προείδε σαν έγκαιρη λύση την δημιουργία του ISIS, για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από πολλές δυναστείες στην Μέση Ανατολή.
Αποφάσισε έτσι λοιπόν να αντικαταστήσει τις ήδη υπάρχουσες κυβερνήσεις των χωρών αυτών με άλλες πιο εύπλαστες ισλαμιστικού τύπου κυβερνήσεις δορυφόρους.

Ως «απόδειξη» αυτού δίνεται απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της ίδια της Χ. Κλίντον που τιτλοφορούνται ως «Hard Choices». Σε αυτό ή ίδια αφηγείται την εκπληκτική ιστορία του σχεδίου της για να υποστηρίξει την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Αίγυπτο.

Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν το αμερικανικό υποβρύχιο που διατάχθηκε να κινηθεί πιο κοντά στην Αλεξάνδρεια, τελικά αποχώρησε άπρακτο.
Η αμερικανική εισβολή σταμάτησε από την θαρραλέα στάση των αιγύπτιων πιλότων που με τα παρωχημένα αεροσκάφη τύπου MiG στο αέρα, τρόμαξαν τους Αμερικανούς, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες (οι οποίες όμως δεν παρέχουν καμία αληθινή τεχνική κάλυψη, όπως π.χ. πως οι αιγύπτιοι βατραχάνθρωποι πλησίασαν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα μέτρα άμυνας του πολεμικού σκάφους...) Αιγύπτιοι βατραχάνθρωποι συνέλαβαν τον καπετάνιο ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου και εξανάγκασαν τον Λευκό Οίκο να διατάξει υποχώρηση, για να μην μαθευτεί το γεγονός και μειωθεί το κύρος των ΗΠΑ!!!

Τα αραβικά δίκτυα κοινωνικά δίκτυα τιτλοφορούν το εν λόγω σχέδιο ως «σχέδιο 360». Εκεί αναφέρεται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε έλθει σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία «της προγραμματισμένης Αραβικής Άνοιξης». Με βοήθεια made in USAη ηγεσία της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» σκόπευε να αποκαταστήσει το χαλιφάτο της Αιγύπτου.
Περιττό να πούμε ότι το «κακό αυτό σχέδιο» απέτυχε μόνο και μόνο, λόγω της αντίστασης του αιγυπτιακού στρατού και προσωπικά του στρατηγού Αλ Σίσι, ο οποίος "έσωσε την επανάσταση(!). Τέτοιες δηλώσεις εμφανίστηκαν από τον εκπρόσωπο του αρχηγού της αστυνομίας και τον Αιγύπτιο Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου.
Στον αιγυπτιακό Τύπο, η θεωρία αυτή έχει εξαπλωθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων σε Τυνησία, Ιορδανία και Λίβανο, καταλήγει το δημοσίευμα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό για το παραμύθι της αραβικής άνοιξης η οποία παρουσιάστηκε και χειροκροτήθηκε αφελώς από τον δυτικό κόσμο ως ένα κύμα δημοκρατικών διεκδικήσεων.

Χωρίς φυσικά να υποβαθμίζουμε την ύπαρξη πραγματικών δημοκρατικών στοιχείων στην αραβική άνοιξη, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να υποδείξουμε την υποκίνηση που έλαβε χώρα μέσω αμερικανικών ιδρυμάτων όπως το δημοκρατικό United States Agency for International Development (USAID) με την παγκόσμια εμβέλεια, το νεοφιλελεύθερο ιδιωτικό National Endowment for Democracy (NED) με πλοκάμια σε περισσότερες από 90 χώρες αλλά και τα Open Society Foundations του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου George Soros.

Οι παραπάνω οργανισμοί μαζί με άλλους μικρότερους, αυτοπροσδιορίζονται ως οργανισμοί που προωθούν τη δημοκρατία απανταχού στην πλανήτη.
Ποιας δημοκρατίας όμως;
Αυτής που είναι απόλυτα εκτεθειμένης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μιας «δημοκρατίας» των τεράστιων ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου