ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Αλεξανδρούπολη: Ο Βαρβιτσιώτης Τιμωρεί τον λιμενικό που μίλησε για «άνωθεν εντολές»

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Θράκης που κατήγγειλε ότι η Ακτοφυλακή έλαβε διαταγή «να μη ενοχλεί» τουρκικά σκάφη που παραβίαζαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ζήτημα «εθνικής μειοδοσίας» δημιουργούν οι απίστευτες καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Θράκης, κ. Σάκη Ζησίδη, ο οποίος αποκάλυψε την Παρασκευή, ότι την ώρα που τουρκικά σκάφη παραβίαζαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το Λιμενικό Σώμα λάμβανε «άνωθεν εντολή» να αποχωρήσει από την περιοχή και να «μην ενοχλεί τους Τούρκους».
Το περιστατικό, στο οποίο αναφέρεται ο λιμενικός, σημειώθηκε την Τετάρτη, στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα στη
βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία σημειωτέον οριοθετεί την ελληνική επικράτεια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Στην περιοχή εντοπίστηκαν τουρκικά αλιευτικά, τα οποία σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, συνοδεύονταν από τουρκική ακταιωρό. Και ενώ τα περιπολικά του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης είχαν προσεγγίσει στο σημείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, ξαφνικά «σκάει» η εντολή, η οποία προήλθε «άνωθεν», σύμφωνα με τον κ. Ζησίδη, να αποχωρήσουν!
Ακούστε τα όσα συγκλονιστικά είπε ο Σάκης Ζήσιδης στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Status Radio:
Η αποκάλυψη της "διαταγής της ντροπής" και των όσων φυσικά αυτή σημαίνει, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν τολμά ούτε καν να ασκήσει τη στοιχειώδη αστυνόμευση εντός της ελληνικής επικράτειας, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο μάλιστα με μία απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα σπουδή, εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ ανακοίνωση με την οποία χαρακτήρισε «αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς» του ισχυρισμούς του στελέχους του στη Θράκη.
Στην ίδια ανακοίνωση προτίθεται ότι με εντολή του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα τον κ. Ζησίδη, διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ενώ επιπλέον έστειλε την υπόθεση και στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αναφορικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων και τους ισχυρισμούς στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους οποίους δόθηκε, δήθεν, "άνωθεν" εντολή στα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που αλιευτικά σκάφη τρίτης χώρας διενεργούσαν αλιεία, το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δηλώνει τα εξής:
Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι, ανυπόστατοι και ψευδείς.
Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο Εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.»
Αντί λοιπόν να διερευνηθούν οι εντολές της υποτέλειας, για τις οποίες μίλησε ο λιμενικός, και να αποδοθούν ευθύνες, ο υπουργός Ναυτιλίας έσπευσε απλά να τιμωρήσει τον λιμενικό που τόλμησε να μιλήσει. Και όλα αυτά φυσικά ενώ είναι σαφές ότι η Τουρκία στήνει επιχείρηση «πολιορκίας» και αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, με καθημερινές παραβιάσεις.
Αλλά η «καρατόμηση» του εν λόγω λιμενικού μόνο ως απότοκη πανικού, στον οποίο έχει περιέλθει τόσο το υπουργείο όσο και η ίδια η κυβέρνηση μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πώς «προασπίζεται» η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, μπορεί να εκληφθεί.
Και ο πανικός είναι ως γνωστόν κακός σύμβουλος...
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 16:44 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου