ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ρωσία: «15 στελέχη του ΝΑΤΟ νεκροί στο IL-76 που καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας»


Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Argumentam (18.06.14), νεκροί βρέθηκαν δυτικοί στρατιωτικοί μέλη αποστολής του ΝΑΤΟ που επέβαιναν στο ουκρανικό IL-76 το οποίο καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας στις 14/06/14 πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ. 
 
Συγκεκριμένα, Αμερικανός αξιωματικός προΐστατο μιας αποστολής 15 με 17 ειδικών στρατιωτικών συμβούλων που προέρχονταν από τη διοικητική βάση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
 
Το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Argumentam επικαλείται δήλωση ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 
 
Η πρώτη επιτόπια έρευνα των ρωσόφωνων στον χώρο του δυστυχήματος έφερε στο φως στοιχεία που υποδεικνύουν την παρουσία ξένων στρατιωτικών παραγόντων εντός του μεταγωγικού.
 
Ειδικότερα, βρέθηκαν σακίδια με στρατιωτικά έγγραφα και ταυτότητες ξένων αξιωματικών που αποκαλύπτουν το ρόλο των ξένων δυνάμεων στην επίθεση των νεοναζί του Κιέβου κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού.
 
Ρωσικοί παράγοντες εκτιμούν ότι σκοπός της επίσκεψής τους ήταν ο συντονισμός των επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού και η αποστολή σε πραγματικό χρόνο (real time) πληροφοριών στη βάση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.
 
Όταν το ρωσικό ειδησεογραφικό ζητάει από την ρωσική στρατιωτική πηγή να κατονομάσει τους νεκρούς ξένους αξιωματούχους, αυτός απαντάει:
 
"Όλα τα έγγραφα και στοιχεία έχουν διαβιβασθεί στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μας έχουν ζητήσει να μην διακινούμε πληροφορίες σχετικά με αυτό".
 
Επιπλέον στο Κίεβο, ένα τυχαίο περιστατικό που διαδραματίστηκε πριν δύο μέρες στην συνοικία Obolon, έμελλε να αποκαλύψει την άμεση εμπλοκή Βρετανών στρατιωτικών και συγκεκριμένα της Special Air Service (SAS) στο αιματοκύλισμα της Ουκρανίας. 
 
Βρετανός που ανήκε στις ειδικές δυνάμεις της Special Air Service (SAS), βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση υπό την επήρεια πλήρους μέθης.
 
Κάποιος ντόπιος πολίτης εντόπισε το Βρετανό στρατιωτικό να κοίτεται στο έδαφος. 
 
Τον πλησίασε, επιβεβαίωσε ότι αναπνέει και τον ρώτησε αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Ο στρατιωτικός ψέλλισε στα ρωσικά ένα “όχι” (niet) και ξαναβυθίστηκε σε λήθαργο.
 
Ο πολίτης που τον εντόπισε και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διηγείται σε ρωσόφωνη ιστοσελίδα ότι χωρίς να έχει την πρόθεση να τον κλέψει άρχισε να ψάχνει τις τσέπες του στρατιωτικού για να ανακαλύψει τα στοιχεία του.
 
Στα έγγραφα του βρήκε ότι ο στρατιωτικός ονομάζεται James Fraser Wilkes, έχει γεννηθεί το 1964 στο Southerland της Αγγλίας και ότι υπήρξε πρώην ταγματάρχης της Royal Special Air Service ενώ τώρα είναι υπεύθυνος αξιωματικός Ευρωπαϊκής Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας (βλ. ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project PRIV-WAR).
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε ο James Fraser Wilkes, η επίσημη αποστολή του στην Ουκρανία ήταν ως "στρατιωτικού συμβούλου" στην κυβέρνηση του Κιέβου.
 
Όμως οι φωτογραφίες, τα βίντεο και άλλο υλικό που ήταν καταγεγραμμένο στα δυό κινητά τηλέφωνα του "Άγγλου ασθενή", αποδεικνύουν ότι είχε άμεση εμπλοκή στις δολοφονικές επιχειρήσεις "σωφρονισμού" των ρωσόφωνων στα ανατολικά της χώρας.
 
Ενδεικτικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ίδιος ο Άγγλος στρατιωτικός είχε αποθηκεύσει φωτογραφίες όπου πόζαρε σε δυο γνωστά χωριά της εξεγερμένης περιοχής του Donbas.
 
Εικάζεται ότι όλα τα ευρήματα έχουν ήδη διαβιβασθεί στις ρωσικές αρχές για επεξεργασία.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου