ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel λέει πως η κυβέρνηση της Μόσχας και ο Πρόεδρος Πούτιν, φλερτάρουν με την Ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

 Σύμφωνα τόσο με το περιοδικό, όσο και με διάφορους πολιτικούς αναλυτές, η Ρωσία στον αγώνα της ενάντια στην Δύση και τις πολιτικές της, προσπαθεί και έχει επιτύχει, να συνάψει σχέσεις με εθνικιστικά κόμματα από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Για τους αναλυτές και το περιοδικό, ο αντιαμερικανισμός είναι η καύσιμη ύλη αυτής της συμμαχίας , ο Μίτσελ Ορενστάιν πολιτικός αναλυτής του πανεπιστημίου της Βοστώνης αναφέρει: «Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η ΕΣΣΔ χρηματοδοτούσε κομμουνιστικά και ακροαριστερά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, τα οποία απηχούσαν τις θέσεις της . Η Ρωσία σήμερα χρησιμοποιεί τις παλιές σοβιετικές τεχνικές, μόνο που αυτή τη φορά συνεργάζεται με τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία θεωρεί απείρως καταλληλότερα σε σχέση με τις ακροαριστερές παρατάξεις του πρόσφατου παρελθόντος».
Από την μεριά των εθνικιστικών και εθνοκεντρικών πολιτικών κινημάτων της
Ευρώπης, υπάρχει αντίστοιχη επιθυμία και επιδιώξεις.  Κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές στις επαφές του συμβούλου του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, με την Χρυσή Αυγή ή το Ουγγρικό Γιόμπικ, ενώ επαφές υπάρχουν με το Βλάαμς Μπελάνγκ του Βελγίου του οποίο εκπρόσωπος δήλωσε «Πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ καλά με τη Ρωσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά και η ίδια η Μόσχα μας θεωρεί έναν πιθανό συνεργάτη». Το Βρετανικό κόμμα UKIP και το Γαλλικό Front National, έχουν πολλές φορές υπερασπισθεί τις θέσεις του Πούτιν, ενώ το Βρετανικό BNP και Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε του Αυστριακού κόμματος της Ελευθερίας έχεις πολλές φορές εκφραστεί υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν, ενώ με το μέρος του Πούτιν έχει ταχθεί και το Βουλγαρικό κόμμα ΑΤΑΚΑ.
Στην Ιταλία 6 εθνικιστικές οργανώσεις προχώρησαν στην εκτύπωση μιας αφίσας η οποία υπερασπίζεται την πολιτική Πούτιν και καταδικάζει τον Μπάρακ Ομπάμα. Από την μεριά των Ρώσων , ο Σεργκέι Μαρκόφ, πολιτικός αναλυτής του Κρεμλίνο δήλωσε πως η σχέση ανάμεσα στην Ρωσία και τους Ευρωπαίους Πατριώτες, πρέπει να ενισχυθεί, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin, έχει επίσημα γίνει γνωστό πως διατηρεί επαφές με την Μαρί Λαπέν και τον Matteo Salvini της Ιταλικής Λίγκας του Βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου