ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πούτιν: «Πρόγραμμα της CIA» το Ίντερνετ

«Πρόγραμμα της CIA» χαρακτήρισε το Ίντερνετ ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, όπως μετέδωσαν το Associated Press, o Guardian και άλλα διεθνή ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το Ίντερνετ αρχικά ήταν ένα «πρόγραμμα της CIA» και «συνεχίζει να αναπτύσσεται με αυτόν τον τρόπο», για να προσθέσει ότι η Ρωσία πρέπει να πολεμήσει για τα συμφέροντά της online.

Σε σχόλιο ενός blogger ότι ξένες ιστοσελίδες και η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex (στη Ρωσία είναι μεγαλύτερη από ό,τι η Google) αποθηκεύουν δεδομένα σε servers στο εξωτερικό, ο Βλάντιμιρ Πούτιν απάντησε ότι στα πρώτα χρόνια του Yandex είχαν ασκηθεί στη μηχανή αναζήτησης απροσδιόριστου χαρακτήρα πιέσεις και επέκρινε την εταιρεία για την καταχώρησή της στην Ολλανδία, «όχι μόνο για φορολογικούς λόγους, αλλά και για άλλα θέματα».
Τα σχόλια αυτά του ρώσου προέδρου προκάλεσαν πτώση της μετοχής της Yandex κατά 5%.
Σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται ότι με αυτές τις δηλώσεις του ο ρώσος πρόεδρος δείχνει ότι προτίθεται να «σπάσει» τον διεθνή χαρακτήρα του Ίντερνετ. Όπως υποστηρίζεται, τα εν λόγω σχόλια θα μπορούσαν να σηματοδοτούν την σημαντικότερη πρόκληση μέχρι σήμερα προς το World Wide Web: μία απόπειρα κατακερματισμού του Ίντερνετ. Ιδέα που κερδίζει έδαφος σε διάφορες χώρες του κόσμου μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις της NSA.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου