ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ “ΡΟΚΑΝΑΝΕ” ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ Ο ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΑΠ



makeleio.gr_ Στο σκάνδαλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ελλάδα αναφέρεται σήμερα αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt με τίτλο: «Η μεγάλη ρεμούλα των ΜΚΟ στην Ελλάδα».
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου «υπήρχαν εποχές που τα κρατικά ταμεία στην Ελλάδα ήταν ένα κατάστημα self-service για ανθρώπους που κάνουν δουλειές και έχουν καλές διασυνδέσεις.
Τα τελευταία πέντε χρόνια μειώθηκαν δραστικά οι δυνατότητες απάτης και κατάχρησης, χάρη και στους ολοένα και αυστηρότερους όρους των διεθνών δανειστών. Εντούτοις παρέμεινε μια ζώνη ταμπού: οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ). Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.000, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ σοβαρά από τις οικονομικές αρχές. Στο μεταξύ ελέγχονται περίπου 3.000 από τους δημόσιους ελεγκτές. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.
Προφανώς ορισμένες δεν ήταν ούτε φιλανθρωπικές, ούτε και κοινωφελείς, αλλά είχαν στόχο τον αυτοπλουτισμό. Ορισμένοι πρέπει να λογοδοτήσουν τώρα ενώπιον δικαστηρίου.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσα χρήματα των φορολογουμένων έκαναν φτερά, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για διψήφιους αριθμούς εκατομμυρίων μόνον για την περίοδο 2000 έως 2004». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέχεια σε διάφορες περιπτώσεις ΜΚΟ που έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών, όπως του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» αλλά και του «Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.).
Οι αποκαλύψεις της Λιάνας Κανέλλη για τις ΜΚΟ
Μέσα σε δυο χρόνια, από το 2006 έως το 2007, δαπανήθηκαν τα 38,5 εκατομμύρια σε 707 ΜΚΟ για να γίνουν… προσλήψεις.
38,5 εκατομμύρια ευρώ για να βρουν δουλειά σε 1.826 άτομα. Δηλαδή, “ταρίφα” 21.000 ευρώ για να βρει δουλειά ένας άνεργος. Και πως να μην έχει κόστος η εύρεση εργασίας όταν οι ΜΚΟ είχαν ρόλο… μάνατζερ και έπαιρναν ποσοστό 5%.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΣΤΟ “ΜΑΚΕLEIO.GR” EΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου