ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή θα τεθεί εκτός νόμου. Μετά τι;


Κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή είναι το πόρισμα των 190 σελίδων που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της οργάνωσης.
Οι δύο ανακρίτριες ουσιαστικά περιγράφουν ένα κόμμα που ....
λειτουργεί παράνομα και εγκληματικά κι έτσι ανοίγει ο δρόμος να τεθεί εκτός νόμου η εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα οι ανακρίτριες τονίζουν ότι «πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος...». «Δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».

Με καταθέσεις, έγγραφα και ντοκουμέντα από βίντεο και μηνύματα κινητών τηλεφώνων οι δύο ανακρίτριες, στις 190 σελίδες του παραπεμπτικού πορίσματός τους, περιγράφουν όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο, ιεραρχία και «καθετοποιημένη» διαδικασία, που κατευθύνουν και καθοδηγούν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στη σελ. 11 του παραπεμπτικού, μέσω άρθρου δύο έγκριτων νομικών, εμμέσως αναφέρουν ότι «η οργάνωση υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να προστατεύεται όταν έχει στόχο τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας...».

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια... Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται...».

Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πολίτης που δεν είναι προκατειλημμένος και φυσικά δεν ενστερνίζεται τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής ή δεν είναι οπαδός της βίας θα συμφωνήσει ότι οι περισσότερες από τις κατηγορίες είναι «δεμένες». Η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι πρόκειται για ανθρώπους βίαιους, κοινούς εγκληματίες οι οποίοι επιτίθενται όχι μόνο σε μετανάστες αλλά και σε Έλληνες.

Τώρα αν όλα αυτά αποτελούν προπαρασκευαστική δράση για κατάλυση του πολιτεύματος, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ενώ σύντομα θα κριθεί και αν η Χρυσή Αυγή θα τεθεί εκτός νόμου. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να απαντηθούν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.
Αν τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, οι βουλευτές που θα είναι στη φυλακή θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές; Τεχνικά δεν μπορούν να εμποδιστούν αφού δεν υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, κάτι που μπορεί να συμβεί εφόσον καταδικαστούν τελεσίδικα. Επομένως, τι θα γίνει αν κάποιος βουλευτής μέσα από τη φυλακή γίνει δήμαρχος, περιφερειάρχης ή ευρωβουλευτής; Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;

Επίσης, πώς θα λειτουργήσει η Βουλή με 18 βουλευτές λιγότερο; Θα είναι απλά 282 βουλευτές χωρίς κανένα πρόβλημα;

Άλλο θέμα είναι τι θα γίνει με την συμμετοχή του νέου κόμματος «Ελληνική Αυγή». Έχει καταθέσει καταστατικό και μένει να δούμε αν ο Άρειος Πάγος δεν του επιτρέψει να κατέβει στις εκλογές, πράγμα δύσκολο αφού μπορεί να συμμετάσχει με πρόσωπα άγνωστα και χωρίς ποινικές εμπλοκές.
Όπως και να έχει το θέμα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε πολιτικό επίπεδο, παράλληλα με τη δικαστική περιπέτεια.

http://www.antinews.gr/P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου