ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: ΔΑΝΕΙΟ ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΑΠΟ 4 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ 71 ΕΚ. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ!

ΟΥΤΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΟ ΚΚΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕ!

Τι μπορεί να πάρει ένας έγκριτος εκδότης από 4 ανακεφαλαιοποιημενες με δημόσιο χρήμα τράπεζες; Δεν το βάζει ο νους σας… Μπορεί όμως να το καταλάβει η τσέπη σας που το πληρώνει. Δείτε με προσοχή:

98 εκατομμύρια Ευρώ κοινοπρακτικό (αναμένεται η έγκριση)

57 εκατομμύρια μετατροπή ατομικού δανείου σε… εταιρικό. Μα τι έβαλε εγγύηση; Το Άγιον Όρος;

8 εκατομμύρια… ατομικό! Έτσι για τα μικροέξοδα.

Όλα αυτά, με εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία. Ασύλληπτα.

216 εκατομμύρια ευρώ υποχρεώσεις.

22 εκατομμύρια ευρώ εκτιμώμενες ζημιές.

και, κρατηθείτε, 71 εκατομμύρια ευρώ αρνητική θέση ιδίων κεφαλαίων!

Είναι δεδομένο. Πρέπει να έχει κλείσει μυστική συμφωνία με την ομάδα Ε και τον Αρτέμη Σώρρα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Η σούμα από την Αυγή: Για τον ΔΟΛ, μετά το ok των επιτροπών πιστώσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, αναμένεται η έγκριση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία. Από αυτά, τα 83 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ τα 15 εκατ. θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ατομικό δάνειο του κ. Στ. Ψυχάρη από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατ. ευρώ, μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ για τον ίδιο τον κύριο μέτοχο του ΔΟΛ εγκρίνεται νέο προσωπικό δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, συνολικά η ρευστότητα για τον ΔΟΛ αναμένεται να αγγίξει τα 23 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ έχει αρνητική θέση στα ίδια κεφάλαια, κατά 71 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές του υποχρεώσεις στο 9μηνο του 2013 ανέρχονταν σε 216 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 105 εκατ. αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες αναχρηματοδοτούνται. Οι ζημιές του το 2013 αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου