ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Marfin


Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών υπαλλήλων, καθώς και για την επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου «Ιανός».
Για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στις 5 Μαΐου 2010 κατηγορούνται δύο άτομα, ο ένας για τον εμπρησμό της τράπεζας και ο άλλος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Πρόκειται για την υπόθεση εμπρησμού του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010. Το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.
Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στους ανακριτές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).
Υπενθυμίζουμε ότι με αυτήν την ενέργεια ουσιαστικά σταμάτησαν οι πολυπληθείς διαδηλώσεις ενάντια στο Μνημόνιο, δηλαδή όλως "τυχαίως" ευνοήθηκαν οι δυνάμεις των δανειστών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου