ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ!


beni_741189262
Ομιλία στη Θεσσαλονίκη έκανε το Σάββατο ο… εμπνευστής και πρωτοπόρος του… συνταγματικού τόξου (το οποίο ελπίζει πως θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ), Ε. Βενιζέλος, σε ημερίδα που διοργάνωσαν το πασοκικό-καθεστωτικό (και χρηματοδοτούμενο από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού) «Ίδρυμα» ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος του τουρκολάγνου Μπουτάρη, με θέμα: «Στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία» (προφανώς όμως έχουν οι κλεψιές, οι μίζες και το ρήμαγμα των δημοσίων ταμείων…).
Στο παραλήρημά του, ο γραφικός (πλέον!) πρόεδρος του κομματιδίου κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, αφού αποκάλυψε πως η μόνη έννοια των διεθνών τοκογλύφων είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής κι όχι η άνοδος της οικονομίας, ζήτησε να συγκροτηθεί το ταχύτερο το… συνταγματικό τόξο, για να προλάβει τη… δικτατορία που ετοιμάζεται να επιβάλλει η Χρυσή Αυγή. Ιδού τι είπε ο
ανεκδιήγητος πολιτικάντης και τα περαιτέρω σχόλια δικά σας:
Το πρώτο ερώτημα που μας θέτουν τώρα πλέον οι ξένοι συνομιλητές μας σε σχέση με την Ελλάδα, δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η Χρυσή Αυγή και ο κίνδυνος του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενεργοποιείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιείται το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ξένες Κυβερνήσεις όπως η Κυβέρνηση της Αυστραλίας που έχει απαγορεύσει την είσοδο Βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στο έδαφος της χώρας, το State Department δηλαδή η ίδια η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επισημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα, για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό.
Εάν για οποιονδήποτε διαδικαστικό λόγο ή για οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα η Βουλή των Ελλήνων δεν κατορθώσει να ψηφίσει μία πλήρη σύγχρονη ολοκληρωμένη νομοθεσία, όπως επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα έχουμε πληγώσει την κοινωνική συνοχή μακροπρόθεσμα και στην πραγματικότητα θα έχουμε οδηγήσει τη χώρα εκτός του πλαισίου του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού. Θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία.
Όταν ο Ηλίας Ηλιού έλεγε το 1967 στη Βουλή πως “ένας συνταγματάρχης που λέγεται Γεώργιος Παπαδόπουλος θα κάνει τη δικτατορία”, δεν τον έλαβαν υπόψη τους, θεώρησαν ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να ξανασυμβούν στη χώρα μετά τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο. Κι όμως συνέβησαν. Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μία τραγική φάρσα, μέσα από την επανάληψη της ιστορίας.
Η διαφωνία γύρω από τα θέματα αυτά ανέδειξε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ότι εμείς με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, αλλά φυσικά έχουμε θεμελιώδεις ιδεολογικές, αξιακές και πολιτικές διαφορές. Παρά τις διαφορές πιστεύω ότι το συνταγματικό τόξο πρέπει να συγκροτηθεί.
Για να συγκροτηθεί το συνταγματικό, τόξο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην Χρυσής Αυγής, πρέπει να καταλάβουν όσοι έχουν μείνει στην ασφάλεια της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, ότι η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση συνιστά στην πραγματικότητα το εύφορο έδαφος μέσα στο οποίο υπάρχει και γίνεται αποδεκτή η Χρυσή Αυγή.
Προσέξτε τι έχουμε πάθει: Η νόθα διάκριση μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, καλλιεργεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και η παλαιοκομματική αντίληψη για τη διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς απαγορεύει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Γιατί η ελληνική Δεξιά νομίζει ανιστόρητα ότι πρέπει να κρατήσει δίαυλους επικοινωνίας με την ακραία Ακροδεξιά, δηλαδή με τους εκπροσώπους του ελληνικού ναζισμού. Αυτό είναι τεράστιο, καταλυτικό λάθος, που ελπίζω να διορθωθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου