ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ !!!


Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της ''άσκοπης'' χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».
Όπως είχε γίνει γνωστό τον Νοέμβριο, το ...
υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να επιβάλει απαγορευτικό στα ελληνικά νοικοκυριά να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων.
Η νέα ρύθμιση που προωθείται -πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας- περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.
Με άλλα λόγια, οι πολίτες θα ξεπαγιάσουν για το κοινό καλό... δεδομένου ότι οι τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν αγοράσει πετρέλαιο και η κεντρική θέρμανση είναι μια παλιά ξεχασμένη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου