ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Χούντα Σαμαρά: κλείνει τα στόματα των Ελλήνων ανταποκριτών στις Βρυξέλλες!

Μπορεί η κυβέρνηση των υποτακτικών της Αθήνας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της να κάνουν λόγο για σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της οικονομίας και για την ανάπτυξη που έρχεται, τις θέσεις αυτές όμως δεν συμμερίζονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών
Καθότι όμως, οι Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες αντλούν και μεταδίδουν στην Ελλάδα ενοχλητικές πληροφορίες αξιωματούχων της ΕΕ που εκθέτουν την κυβέρνηση Σαμαρά και επειδή οι «δημοκράτες» που εξουσιάζουν την Ελλάδα «αγαπούν» την ελευθερία του λόγου, δόθηκε γραμμή από την Αθήνα ώστε να παρεμποδίζεται με κάθε τρόπο η μετάδοση πληροφοριών αντίθετων από εκείνα που επισημοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.
Τη «δημοκρατικότατη» αυτή μεθόδευση, δεν την καταγγέλλει βεβαίως η Χρυσή Αυγή, ώστε να βγουν οι γνωστοί νταβατζήδες της επιλεκτικής ενημέρωσης και να μιλήσουν για θεωρίες συνωμοσίας. Την μεθόδευση αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Νίκος Χρυσολωράς, ο οποίος αφήνει σαφέστατες και ξεκάθαρες αιχμές για κυβερνητικές πιέσεις με στόχο την απόκρυψη της αλήθειας από τον Ελληνικό Λαό.
Το παρακάτω μήνυμα του δημοσιογράφου, δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις:
«Η κυβέρνηση πιέζει τα ελληνικά μίντια να σπάνε συστηματικά το off the record κοινοτικών αξιωματούχων, ώστε να μην μας μιλάει κανένας στις Βρυξέλλες και να μην μεταδίδουν "ενοχλητικές" πληροφορίες οι Έλληνες ανταποκριτές. Δεν θέλουν να μας μιλάει κανείς και προσπαθούν να μας κάψουν σαν δημοσιογράφους. Γιατί φυσικά, όταν μιλάς σε ξένους αξιωματούχους, μπορεί και να σου πουν ότι η "20 λεπτη συνάντηση" μεταξύ Σαμαρά-Μέρκελ έγινε μόνο στο μυαλό του Κεδίκογλου και ότι δεν είμαστε πιο κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απ' ότι ήμασταν τον Σεπτέμβριο, και ότι υπάρχει "δημοσιονομικό κενό" (η κυβέρνηση το αρνείτο μέχρι τον Οκτώβριο) και ότι η Τρόικα δεν ζητάει μόνο αυξήσεις φόρων, αλλά και καταργήσεις/μειώσεις φόρων, οι οποίοι βολεύουν την κυβέρνηση και τους κρατάει (φόροι υπέρ τρίτων, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι μεταβίβασης) και ότι η Τρόικα ζητάει να κλείσουν τελείως τα ΕΑΣ, και ότι τα νούμερα που τους δίνει η Αθήνα για τον προϋπολογισμό του 2014 θεωρούνται στις Βρυξέλλες βγαλμένα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ή κάποιο άλλο έργο επιστημονικής φαντασίας. Επειδή λοιπόν δεν τους αρέσουν αυτά που γράφουμε (ούτε και σ'εμάς αρέσουν, αλλά τι να κάνουμε, μεταδίδουμε την πληροφορία), προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο στην Ελλάδα ότι απαγορεύεται το OFF the RECORD (αλήθεια; ισχύει το ίδιο και για τα οφφ του Κεδίκογλου;;;). Και άκουσον-άκουσον, έδωσε εντολή η "Αθήνα" στη γενική γραμματεία ενημέρωσης να μην μας στέλνει την αποδελτίωση Βελγικού-κοινοτικού τύπου, δήθεν για να μας τιμωρήσει. Λες και είμαστε σαν τα μούτρα τους, να βγάζουμε ρεπορτάζ διαβάζοντας μεταφρασμένες εφημερίδες. Σημειωτέον, όπως μου λέει ο Ιγνατίου, στην Ουάσινγκτον πάει κανονικά η αποδελτίωση. Η εντολή μπλακ-άουτ είναι ειδικά για Βρυξέλλες...».
Κάπως έτσι λοιπόν, χτίζεται η «αντικειμενική» ενημέρωση, της οποίας η αντικειμενικότητα βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με το κατά πόσο δεν ενοχλεί και δεν κατακρίνει την πολιτική της κυβέρνησης. Η «δημοκρατία» θριαμβεύει σε όλα τα επίπεδα: «δημοκρατία» του ψεύδους και της εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου