ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Βέτο της Ολλανδίας στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ θα αποφασιστεί το Δεκέμβριο εάν θα δοθεί στην Αλβανία και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την προσοχή των ολλανδικών μέσων μαζικής ενημερώσεις.

Τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στους Ολλανδούς βουλευτές επικρατεί σκεπτικισμός οι οποίοι πρέπει να αποφασίζουν στις επόμενες ημέρες εάν θα ψηφίσουν η θα προβάλουν Βέτο στην Αλβανία.

«Στην χώρα μου, την Ολλανδία, η εικόνα της Αλβανίας θέλει πολύ δουλειά για να βελτιωθεί.»
Αυτή είναι η δήλωση του Πρέσβη της Ολλανδίας Martin De La Bej κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου καταπολέμησης διαφθοράς.

Ενώ η εφημερίδα " De Telegraaf " πριν λίγες ημέρες έγραφε ότι, 

« Η Ολλανδία θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα μπορούσε να ασκήσει Βέτο κατά της χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας χώρας».

Με τίτλο " Η Ολλανδία δεν θέλει την Αλβανία στην ΕΕ " , η εφημερίδα γράφει ότι οι περισσότεροι από το ΤΚ ( το δεύτερο τμήμα του κοινοβουλίου ), είναι κατά της χορήγησης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία.
«Η ευρωπαϊκή επιτροπή θέλει να δει την Αλβανία ως μέλος της ΕΕ στο μέλλων, υπό την προϋπόθεση η χώρα θα προχωρήσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης».

Αν και η ολλανδική κυβέρνηση θέλει περισσότερη πρόοδο από την Αλβανία όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, δεν αποκλείει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας , αναφέρει η εφημερίδα. Εντούτοις, υπάρχουν κοινοβουλευτικές ομάδες, οπως το VVD, CDA, PVV, SP και ChristenUnie που θεωρούν την Αλβανία, "ανάρμοστη υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ ", αναφέρει η εφημερίδα.

Ο βουλευτής του VVD, Mark Verhejien λέει ότι ,«Οι ευρώ-φίλοι είναι εξίσου επικίνδυνοι όπως και οι δεξιοί λαϊκιστές» ,προσθέτοντας , «Εκτός από τις εκλογές, η Αλβανία δεν έχει κάνει τίποτα. Η χώρα είναι βυθισμένη στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα είναι απίθανο να εξαλειφθεί.
Η χώρα δεν είναι έτοιμη. Επιπλέον, η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ως μέλος άλλη μια αδύναμη χώρα. Πρέπει να αποτελέσει μαθήματα για εμάς η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας . Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή επιτροπη επεκτείνει τόσο παθιασμένοι που επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο βουλευτής Mark Verhejien.

Η Αλβανία όμως να μην στεναχωρηθεί!
Έχει εν λευκώ υποστήριξη του Ελλαδιστάν !

http://www.himara.gr/blog/2496-veto-tis-olandias-stin-entaksi-tis-alvanias-stin-ee 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου