ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πολώνιο 210: Ο Αραφάτ… πρόδρομος του Λιτβινένκο;

Αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, που μετά από εννεάμηνη έρευνα υποστηρίζει, ότι ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ, ίσως και αν δηλητηριάστηκε με την ουσία που πριν από λίγα χρόνια σκότωσε τον πρώην πράκτορα της πρώην σοβιετικής KGB και στη συνέχεια της ρωσικής FSB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο που ζούσε αυτοεξόριστος (για να αποφύγει τη δίωξη) Λονδίνο: Το ραδιενεργό Πολώνιο 210.

Μια από τις πιο σημαντικές ιατρικές επιθεωρήσεις, το βρετανικό έντυπο «The Lancet journal», δημοσίευσε τα ευρήματα της έρευνας Ελβετών επιστημόνων στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης για το θέμα, με βάση την εξέταση προσωπικών αντικειμένων του Αραφάτ και άλλων στοιχείων (αίμα, ούρα, σίελο κ.λπ.).
Η έρευνα αυτή φέρεται να ήταν αυτό που έπεισε τη Σούχα Αραφάτ, τη σύζυγο του εκλιπόντος ηγέτη να ζητήσει την εκταφή του πτώματος για επανεξέταση. Ο Αραφάτ είχε ασθενήσει τονΟκτώβριο του 2004 με συμπτώματα όπως ναυτία και ισχυρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.
Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ταχύτατα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη όπου νοσηλευόταν σε θεραπευτικό κέντρο στο Παρίσι (νοσοκομείο «Περσί»), όπου και κατέληξε στις 4 Νοεμβρίου του ιδίου έτους από εγκεφαλική αιμορραγία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου