ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

''ΜΠΑΡΑΖ'' ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Αφιέρωμα στην ελληνική πραγματικότητα την οποία χαρακτηρίζουν ευθέως έκρυθμη έχει σήμερα ο διεθνής Τύπος με πλήθος δημοσιευμάτων να κάνουν λόγο για πολιτική αστάθεια στη χώρα και να υπανίσσονται πρόωρες εκλογές.

Reuters: Προσωρινή... ευφορία

Στην έγκριση της καταβολής της επόμενης δόσης στην Ελλάδα από τους δανειστές αναφέρεται το διεθνές πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας, ωστόσο, ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα περάσει με «ασφάλεια» από την επίσκεψη της τρόικας θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος.



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπανίσσεται ότι μπορεί η χώρα μας μπορεί να «γλίτωσε» από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, επισημαίνεται όμως ότι αυτή η «ευφορία» μπορεί να είναι προσωρινή.

«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά», υποστηρίζει Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Έρικσον.

Τέλος, το δημοσίευμα του Reuters κλείνει με... νόημα παραθέτοντας κυβερνητικές δηλώσεις όπου γινόταν λόγος ότι δεν θα δεχθούν νέα μέτρα λιτότητας και στην αναγκαιότητα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Economist:  Πρόωρες εκλογές
http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου