ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αποκάλυψη Γιούνκερ: Κάποιοι ήθελαν κρυφά να εκδιώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη


Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον και επικριτικός για την στάση της Τρόικα απέναντι στη χώρα μας παρουσιάστηκε στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Λένω πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά εγώ νιώθω πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ και συνέχισε:
«Αισθάνομαι ότι με τις γνώσεις, την παιδεία και την αγάπη που τρέφω για την Ελλάδα είμαι... συνιδιοκτήτης της. Κάποιοι προσπάθησαν να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη. Κάποιες κυβερνήσεις, όλος ο κόσμος και το ΔΝΤ αναρωτήθηκαν πως θα επιβιώσει η Ελλάδα. Αν θα πρέπει να φύγει από το ευρώ ή να εξαφανιστεί το ίδιο το ευρώ. Το λάθος που κάναμε ήταν πως ακούσαμε τους γκουρού της οικονομίας. Δεν λένε ότι η Γερμανία κερδίζει από ό,τι γίνεται στην Ελλάδα. Εγώ το λέω. Θαυμάζω την προσπάθεια των Ελλήνων, τους αγώνες που δίνουν.
Η Ελλάδα συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ανακάμψει οικονομικά το 2014. Συμφωνώ τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει μέσα στο 2014. Η δυναμικότητα και η δυνατότητα της Ελλάδας θα γίνει πραγματικότητα».
Τέλος, ο Γιούνκερ είχε και ένα επίκαιρο – λόγω της υπόθεσης πώλησης της ΔΕΠΑ στη Gazprom – μήνυμα προς του Ελληνες. Μας προέτρεψε να πουλάμε όσο εμείς θέλουμε κι όχι όσο οι άλλοι θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου