ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αποκάλυψη : Η Ε.Ε θέλει κλειστά τα ναυπηγεία Σκαραμαγkά ...Γιατί η Γερμανία πήρε παραγγελία έξ (6) υποβρυχίων τύπου 214 απο την Τουρκία !



Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο τωνναυπηγείων Σκαραμαγκά) ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα....Ίσως κάποιος να πιστεύει στον ανταγωνισμό αλλά η αλήθεια ειναι οτι η Τουρκία δεν θέλει να υπάρχουν 4 Ελληνικά Υποβρύχια τύπου 214 στο Αιγαίο ...!
και υπάρχει σχετικός  ''όρος στο συμβόλαιο ''! 
Αν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είχε στην διάθεσή του και τα τέσσερα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ 214 σήμερα όπως υπήρχε στη σύμβαση   οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν κυριολεκτικά να “ξεμυτίσουν” ούτε απο τα στενά ...ούτε απο την Μερσίνα χωρίς να έχουν το διαρκές άγχος τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων τα οποία δεν μπορούν με κανένα τρόπο να εντοπιστούν απο το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας !

Η ΕΕ θεωρεί ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.έχουν παραβιάσει προηγούμεη απόφασή της το 2010 με την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία μόνο για ναυπηγήσεις και εργασίες του αμυντικού τομέα ...και μας επειλεί με πρόστιμο 500 εκ ευρώ συν τους τόκους και τα επιτόκια !
Απάντηση του Επιτρόπου  της Ε.Ε για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος Επίτροπος επιχειρηματολογεί ότι «η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους»....

Τι εννοέι εδώ ο Αλμούνια; ... Να τα πουλήσουμε για ενα κομματι ψωμί ψωρίς τα χρέη ώστε να τα αγοράσουν οι Γερμανοί και ίσως να κατασκευαστούν και τα Τούρκικα υποβρύχια εδώ!

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για το Πολεμικό Ναυτικό που αναμένει την παράδοση των τριών υποβρυχίων κλάσης 214, αλλά και του υποβρυχίου κλάσης 209/1200 ΩΚΕΑΝΟΣ (S118).
 Το ζήτημα έχει σχέση και με τον απαράδεκτο νόμο Βενιζέλου που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2010 για την τροποποίηση της συνθήκης Neptune II...Αλλά και γιατί η οικογένεια Παπανδρέου επεδίωξε την μεταβίβαση στον αχυράνθρωπο Λιβανέζο Σάφα ...Που κάποιοι πίστεψαν οτι ήταν και επενδυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου