ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υπερ-υπερηχητική τεχνολογία αναπτύσσει η Ρωσία…

Με τον τομέα της υπερ-υπερηχητικής τεχνολογίας (ο υπερθετικός του supersonic που σημαίνει υπερηχητικός) ασχολείται η ρωσική αμυντική βιομηχανία και όπως λέγεται χαρακτηριστικά «δεν ξεκίνησαν από το μηδέν». Επί της ουσίας πρόκειται για πυραύλους με την καταστρεπτική δυνατότητα ενός πυρηνικού όπλου, χωρίς όμως να φέρει μη συμβατική κεφαλή, αφού αξιοποιεί την τρομακτική κινητική ενέργεια που αναπτύσσει λόγω της ταχύτητας.

Στο πρόγραμμα εμπλέκονται περισσότερες από 60 εταιρίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2009, αξιοποιούν επιτεύγματα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και τελούν υπό την αιγίδα της κρατικής «Tactical Missiles Corporation».

Όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, η έλλειψη χρημάτων είχε οδηγήσει σε αναστολή των φιλόδοξων σχεδίων τα οποία είχαν μείνει στο στάδιο του σχεδιασμού των συστημάτων. Πλέον, οι Ρώσοι επιστήμονες εκμεταλλεύονται τα νέα υλικά που υπάρχουν, νέες συσκευές που έχουν αναπτυχθεί, αλλά και τις νέες...
διαδικασίες και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων.
Όπως δηλώνει ο Αλεξάντερ Χραμτσίκιν του Ινστιτούτου Πολιτικών και Στρατιωτικών Αναλύσεων στη Μόσχα, ένας υπερ-υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να ταξιδεύει προς τον στόχο του με ταχύτητα ακόμα και δέκα φορές αυτή του ήχου.
Στόχος της Ρωσίας δεν είναι να προλάβει τις ΗΠΑ που αναμένεται να έχουν στο οπλοστάσιό τους τέτοιους πυραύλους κάποια στιγμή το διάστημα μεταξύ 2015-2018, αλλά να ολοκληρώσει τη δική της έρευνα και να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα στη βάση της δικής της, παραδοσιακά διαφορετικής, φιλοσοφίας.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου