ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Νέα τροπή στο αντιρατσιστικό: μάλλον το «γειώνουν» - «έχουμε σχετικό νόμο» λέει η ΝΔ, που φοβάται διαρροές στα δεξιά της


Άνω - κάτω η κυβέρνηση, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Η ΔΗΜΑΡ έχει ανέβει στα κεραμίδια, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, η ΝΔ το ξανασκέφτεται, διότι αντιλαμβάνεται τις εκλογικές συνέπειες. Η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, έχει ως εξής:

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα Τύπου ως προς την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου

Δικαιοσύνης.

2. Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.

3. Η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα, με το φόβο των διαρροών προς τα δεξιά τους, στη ΝΔ ανέκρουσαν πρύμνα. Λένε ότι η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό νόμο από το 1979 και ότι η ευρωπαϊκή Οδηγία για τη δημιουργία αντιρατσιστικού νόμου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα, καθώς έχει σχετικό νόμο από το 1979, και ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική για χώρες που δεν είχαν ανάλογους νόμους.

Από την ΔΗΜΑΡ, όμως, λένε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και λένε «να έρθει στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει». Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Ακούω ότι ένας κύριος Μπαλτάκος έχει διαφωνίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μου είναι παντελώς αδιάφορο».
elkosmos
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου