ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ "Δεν αποτελούν άλλοθι για επέμβαση στη Συρία"


Οι πληροφορίες που αναφέρονται στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, προειδοποίησε ο απεσταλμένος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Εάν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, θα πρέπει αυτές να έλθουν αμέσως στο φως και όχι να αποκρυβούν» είπε ο Μπογκντάνοφ, ο οποίος επισκέπτεται από την Πέμπτη τη Βηρυτό στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε για τα στοιχεία αυτά αμέσως και με βάση διεθνή κριτήρια και όχι να τα χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς. Δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για μια επέμβαση στη Συρία» τόνισε ο Μπογντάνοφ, ο οποίος είναι και υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έκανε λόγο για πεποίθηση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών αερίων, τύπου σαρίν, σε μικρή κλίμακα, κατά των σύρων ανταρτών.
Είπε συγκεκριμένα ότι ο Λευκός Οίκος παρέδωσε σχετική επιστολή με τον τύπο των χημικών όπλων των οποίων πιστεύεται ότι έχει γίνει χρήση σε συγκεκριμένα μέλη του Κογκρέσου.
Στην επιστολή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χέιγκελ, αναφέρεται ότι οι ιθύνοντες των βασικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρούν ότι, με βάση διάφορα στοιχεία, μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό το καθεστώς της Δαμασκού να έχει κάνει χρήση χημικών όπλων, σε μικρή κλίμακα, στη Συρία.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Δαμασκό να μην καταφύγει στη χρήση των όπλων αυτών γιατί κάτι τέτοιο θα άλλαζε «τους κανόνες του παιχνιδιού» στην κρίση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου