ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αγωνία και στην Ελλάδα για τις κυπριακές τράπεζες


CPB & ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ;

κατάλογοςΑγωνία για τους καταθέτες των δύο κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα της CPB Bank πρώην Λαϊκής, του ομίλου Marfin που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με έκθεση 9 δισ. στον ELA και της τράπεζας Κύπρου. Γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την Τρίτη, αλλά δεν είναι σίγουρο και εδώ πλέον τα ερωτήματα είναι τεράστια:
Αφού, όπως λέει η κυβέρνηση οι καταθέσεις είναι απόλυτα διασφαλισμενες και δεν αφορά η δήμευση των καταθέσεων της Κύπρου να ελληνικά υποκαταστήματα, γιατί δεν ανοίγουν τις τράπεζες.
Τη Δευτέρα  το πρωί στις 9:00 υπάρχει συνάντηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με τους επικεφαλείς των δύο τραπεζών, αλλά τα πράγματα είναι τουλάχιστον γκρίζα και κανείς δεν αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει τι συμβεί υπό τον φόβο ενός τρομακτικού bank-run την ερχόμενη Τρίτη και στην Ελλάδα
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η έγκριση της πώλησης του δικτύου στις ελληνικές τράπεζες. Επίσης η υποστήριξη εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της Κύπρου για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών.
Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι πιθανότατα την Τρίτη και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα  έμεναν κλειστά μαζί με της Κύπρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την αγορά των θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Το ερώτημα είναι αν απορριφθεί η κατάσχεση του ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων της Κύπρου από την κοινοβούλιο της χώρας, τι θα γίνει εν συνεχεία και με τα ελληνικά υποκαταστήματα…
http://stergiog.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου