ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

"Με τη φτώχεια χτυπούν το ηθικό, με την ανέχεια την αντίσταση, με τη πείνα το στρατό"!



Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Στο μυαλό πολλών (και δυστυχώς ιθυνόντων), ο απόστρατος είναι ένας ακόμη συνταξιούχος του Δημοσίου, με παντόφλες, κοιλίτσα και κυρίως χωρίς έννοιες.

 Πλάνη οικτρά.

Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα θεωρεί τους αποστράτους εν δυνάμει μάχιμους στρατιώτες. Με προαπεσταλμένα τα Φύλλα Πορείας τους, συγκεκριμένη αποστολή και υπολογισμένη συνεισφορά.

 Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα δεν «ξωπετάει» πείρα δεκαετιών, ικανότητες «κτηθείσες εν τω στρατεύματι» και κυρίως σοφία – τακτική και στρατηγική.

Στον κίνδυνο όλοι είμαστε αναγκαίοι, ο καθένας με τις δυνατότητές του. Άλλοι με την προσφορά των παιδιών τους, άλλοι με την οικονομική τους συμμετοχή και άλλοι με προσωπική εργασία.

 
Η απαξίωση των στρατιωτικών επί 40 σχεδόν χρόνια, η στοχευμένη πλύση εγκεφάλου του λαού για φασίστες και χουντικούς στρατιωτικούς, αποδίδει σήμερα καρπούς. Εμφανιζόμενη ως δήθεν χρηματοοικονομική ανάγκη πετσοκόβει το ήδη πενιχρό εισόδημα των αποστράτων.

Στόχος είναι το 
φρόνημα.

Εχθρός είναι η 
Ελληνικότητα.

Έδαφος είναι οι 
συντάξεις και τα μετοχικά Ταμεία.

Και μέσον είναι οι 
αποδοχές.
 

Μέσω της φτώχειας θα κτυπηθεί το
 ηθικό.

Μέσω της ανέχειας θα καμφθεί η 
αντίσταση.
Μέσω της 
πείνας θα λυγίσει το στράτευμα.

 Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και πικρία δεν είναι καλός σύμβουλος. Η αδικία με τρεις συνεχείς ανελέητες μειώσεις καθιστά συνταγματικό ατόπημα και κακόβουλη πρακτική.

Η προσπάθεια μετατροπής του Εθνικού κορμού εγγύησης ασφάλειας σε επαίτες έχει όρια.

Η πρόσφατη αποπομπή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας με γελοία υπονοούμενα για υποψίες πραξικοπήματος είναι παιχνίδι με τη φωτιά.
Ποιά φωτιά; Αυτή που δεν βλέπετε από τα κλειστά και απομονωμένα γραφεία σας. Την επομένη συρρίκνωση του Ελληνισμού που έρχεται. Κι εσείς σκοτώνετε από τώρα τους φρουρούς του κυριευμένοι από εμπάθεια και μίσος εναντίον τους γιατί κάποτε σας στέρησαν για 7 χρόνια την «κουτάλα» διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
 
Δεν θέλω να καταλήξω με δυσοίωνη πρόβλεψη αλλά τα σύννεφα που μαζεύονται στον Ελληνικό ουρανό δείχνουν καταιγίδα. Δυνατή καταιγίδα. Κι εσείς σκίζετε ομπρέλες και αδιάβροχα.

Επίσης δεν θέλω να νομίσετε ότι υπονοώ κάτι σαν αποχή ή λιποταξία αλλά ας το ξεκαθαρίσω. Εγώ και όλοι οι υπόλοιποι θα παρουσιασθούμε με χαρά όπου διαταχθούμε. Να είστε σίγουροι. Αλλά θα περιμένουμε δίπλα μας να παρουσιασθεί ο υιός Βαρβιτσιώτης, ο υιός Κεδίκογλου, ο ανηψιός Αλευράς καθώς και τόσοι άλλοι που σήμερα ορίζουν τις τύχες μας και εξακολουθούν να επιμένουν ότι με 900 ευρώ ζει τετραμελής οικογένεια με δάνεια και παιδιά. Τότε θα πολεμήσουμε.

 Αιδώς.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου