ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στήνουν “μειονότητα” και στις Σέρρες οι φιλοσκοπιανοί



Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η προσπάθεια των λιγοστών φιλοσκοπιανών στην Ελλάδα, που σαφώς αναφαίρετο δικαίωμα τους είναι να μην αισθάνονται Έλληνες, πως στην Μακεδονία υπάρχει “μειονότητα” που αγγίζει τους … 500 χιλιάδες “Μακεντόνετς” που καταπιέζονται από τις Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, μεθοδικά και μέσω του … πολιτισμού και της παράδοσης, επιχειρούν να “εισβάλλουν” και σε περιοχές εκτός δυτικής Μακεδονίας, ακόμη και στις Σέρρες.

Το 2009 το infoserres.gr είχε αποκαλύψει πως η ανεξάρτητη Εμπειρογνώμων του ΟΗΕ σε θέματα μειονοτήτων Γκέι Μακ Ντούγκαλ, που σήμερα έχει παραιτηθεί από τη θέση της, είδε και στις … Σέρρες, καταπιεσμένους “Μακεντόνετς”. Η Αμερικανίδα πρώην αξιωματούχος, βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Έδεσσα και συνάντησε μέλη του φιλοσκοπιανού “Ουράνιου Τόξου”, ανάμεσά τους και ενός Σερραίου χοροδιδάσκαλου, που παρουσιάστηκε στην Μακ Ντούγκαλ, ως … εκπρόσωπος της “μειονότητας” από τις Σέρρες. Η παρουσία του και όσα υποστήριξε τότε, οδήγησε την αξιωματούχο του ΟΗΕ, να κάνει λόγο στην έκθεση της και για ύπαρξη “Μακεντόνετς”στην κεντρική Μακεδονία και στο νομό Σερρών, άσχετα αν η ίδια δεν πάτησε το πόδι της στην περιοχή μας. Εξάλλου, στη συγκεκριμένη συνάντηση, παρουσιάστηκαν και χάρτες της βόρειας Ελλάδας, με… σημειωμένες τις πόλεις και τα χωριά, που, σύμφωνα με το «Ουράνιο Τόξο», ζουν καταπιεσμένοι Σκοπιανοί, ανάμεσά τους και χωριά του νομού Σερρών.

Επειδή ο εν λόγω κύριος, που επαναλαμβάνουμε είναι δικαίωμα του να αισθάνεται Σκοπιανός, Βούλγαρος ή οτιδήποτε άλλο αλλά ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ για τον εαυτό του και όχι για τους ντόπιους των Σερρών, διδάσκει … χορούς σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας, εφιστούμε την προσοχή των Δ.Σ, γιατί είναι γνωστό πλέον πως οι φιλοσκοπιανοί κύκλοι, χρησιμοποιούν την παράδοση για να “αλώσουν” συλλόγους και συνειδήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρούν διακριτικά να εισάγουν ως τοπικά, τραγούδια (πολλά με … κομιτατζίδικο νόημα) που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τη σερραϊκή παράδοση και τον ντόπιο σερραϊκό πληθυσμό.

Και επειδή κάποιοι θα μας θεωρήσουν υπερβολικούς και … “εθνικιστές”, στο τελευταίο τεύχος του φιλοσκοπιανού περιοδικού “NOVA ΖΟRA”, που εκδίδει το “Ουράνιο Τόξο” (φωτό), υπάρχει … μινιμαλ αφιέρωμα στην … ΣΕΡΣΚΑ ΟΚΟΛΙΑ (περιοχή Σερρών στα σλάβικα).

Δεν στεκόμαστε βέβαια, στα video που υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο, και δείχνουν τον συγκεκριμένο χοροδιδάσκαλο και τους φίλους του να χορεύουν (και) για τον (Βούλγαρο)κομιτατζή Κονσταντιν Νάνκοφ, αλλά στο γεγονός πως μεθοδικά και συντονισμένα η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα επεκτείνεται και στις Σέρρες.

Πλέον για όσα τυχόν δυσάρεστα υπάρχουν στο μέλλον, την κύρια ευθύνη θα την έχουν τα Δ.Σ τον εν λόγω συλλόγων, που ανέχονται να διδάσκουν τα παιδιά τους χορούς, άτομα που δεν κρύβουν πως είναι μέλη της “καταπιεσμένης” μειονότητας Σκοπιανών στη χώρα μας. Θα επιστρέψουμε στο θέμα …

infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου