ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

AMWAY: Εταιρεία ή Οργάνωση?



Τι ξέρετε για την εταiρεία ΑΜWAY? (let's compare notes...)
Είναι μια ακόμη εταιρεία που βασίζεται στο σύστημα της πυραμίδας ή κάτι πολύ περισσότερο?
Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν?
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω:


- H AMWAY βασίζεται στο Multi Level Marketing, ή αλλιώς Network Marketing. Ενα σύστημα που έχει εισάγει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά σε παραπάνω από 80 χώρες και περιοχές, η εταιρία Amway Corporation, εδώ και 42 χρόνια, δηλαδή από το 1959.

- Η ΑΜWΑΥ είναι η μόνη μέχρι και σήμερα εταιρία MLM που επιτρέπει η Κινέζικη κυβέρνηση να λειτουργεί στην Κίνα!!

- Η Amway έχει βραβευθεί από τον Ο.Η.Ε. δύο φορές για την οικολογική της συνείδηση, αφού όλα της τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδασπούνται και αφομοιώνονται, χωρίς να βλάπτουν, το πολύ σε 180 ώρες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συσκευασίες των προϊόντων που δεν είναι από πλαστικό, αλλά από υλικά που επίσης βιοδιασπούνται σε 180 περίπου ημέρες, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά που χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες εταιρίες, που χρειάζονται περίπου 400 χρόνια για να αφομοιωθούν. Σημειώστε δε ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει δοθεί εις διπλούν, δηλαδή από τις τρεις απονομές που έχουν γίνει, τις δύο τις έλαβε η Amway!!
- Aν ρωτήσετε το Διεθνές Πιστοληπτικό Οργανισμό για το πόσο αξιόπιστη είναι η «γιαγιά» του MLM, Amway, η οποία κατατάσσεται στην πρώτη κλίμακα αξιοπιστίας που λέγεται ΑΑΑ+ μαζί με άλλες 6 εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή το αμερικάνικο κράτος είναι στην 3η κλίμακα και η Ελλάδα μας στην 8η? Δηλαδή πιο πιθανό είναι να χρεοκοπήσουν οι Η.Π.Α. και η Ελλάδα από ότι η Amway!!
Και στον αντίποδα:
"Re: Zeig! Heil!by evris on Tuesday, August 14 @05:57PM
Στα meetings της AMWAY βεβαια, κλαινε και απο συγκινηση, εκστασιαζονται και νομιζω πως βλεπουν _ΑΛΗΘΙΝΑ_ και το Θεο (στο προσωπο του εκαστοτε territorial πρωταθλητη πωλησεων που ηρθε να κανει επισκεψη στην τοπικη οργανωση). Στην AMWAY πιανονται χερι χερι και τραγουδανε/ψελνουν. Στην ΑΜWAY (εχω δει με τα ιδια μου τα ματια την βιντεοκασσετα-ντοκουμεντο της ντροπης), εκστασιασμενος νεαρος, με κατι σαν χλαμυδα ανεβαινει στην σκηνη με τα ιερα τερατα-μεγαλοπωλητες-υψηλοβαθμους στην πυραμιδα και αρχιζει να παιζει Ουτι καθως απο κατω γινεται Ο αλαλαγμος. Αυτοι στην microsoft δεν ειναι τοσο original. Μπορει και να ειναι, αλλα σιγουρα δεν εχουν τον ιδιο ενθουσιασμο. Να αποφευγονται παρακαλω τετοιες συγκρισεις! (Ισως η νεα προωθηση/χρεωση των Windows XP, να ακολουθει το αποτελεσματικοτατο κυκλωμα διακινησης της AMWAY?)"

"Η AMWAY χρησιμοποιεί τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και άλλες τακτικές "λατρειών" για τη στρατολόγηση στελεχών, και από πολλούς μελετητές του αποκρυφισμού κατατάσσεται στις λατρείες."
"δεν αξιζει τον κοπο,
ειχα γραφτει κι εγω στην amway πιο παλια αλλα ειναι απατη"

Aυτά για αρχή αλλά θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία εν ευθέτω χρόνο...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου