ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο λάφυρο της Hamas - Ισραηλινό UAV SkyLite B στα χέρια των Παλαιστινίων


Ισραηλινό UAV κατέπεσε στην Γάζα και παρουσιάστηκε ως τρόπαιο της Hamas σε τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση στην Γάζα.
Ο τηλεπαρουσιαστής ισχυρίζεται ότι το Ισραηλινό UAV  SkyLite B της εταιρείας RAFAEL καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Hamas, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο το αερόχημα δεν έχει υποστεί φθορές οπότε μάλλον ο χειριστής του για κάποιο λόγιο έχασε τον έλεγχο.
Μία άλλη περίπτωση είναι η Hamas να διαθέτει σύστημα παρεμβολών και να κατάφερε να διακόψει την σύνδεση του αεροχήματος με το σταθμό έλεγχου με αποτέλεσμα το αερόχημα λόγω μεγέθους και περιορισμένων δυνατοτήτων του μπομποδέκτη να κατέπεσε μέσα στην περιοχή της Γάζας.  
Αναμφίβολα η απόκτηση του ισραηλινού συστήματος αποτελεί μία "νίκη" στον τομέα των εντυπώσεων για την Hamas κυρίως για τον Παλαιστινιακό πληθυσμό αλλά για κανένα τρόπο η απόκτηση του UAV  SkyLite B δεν ...
αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους Ισραηλινούς αφού η τεχνολογία  του δεν αποτελεί κάτι το εξεζητημένο.
Το SkyLite B είναι ένα mini UAV το οποίο έχει βάρος 6 κιλά, μήκος 115cm, διάμετρο12cm, και άνοιγμα πτερύγων 240cm. Το αερόχημα  κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70-100 χλμ την ώρα.
Το επιχειρησιακό ύψος του ισραηλινού συστήματος φτάνει τα 600 μέτρα  και η αυτονομία του τα 90 λεπτά, η δε εμβέλεια του τα 10 χλμ.
Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με σταθεροποιημένη κάμερα ημέρας MicroBAT της Elbit η οποία μπορεί να επιτύχει μεγέθυνση 10 φορές μήκος 160 χλστ διάμετρο 125 χλστ και βάρος 750 γραμμάρια.      
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου