ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Οι Ρώσοι εκκενώνουν από το μη μάχιμο προσωπικό την βάση στην Ταρτούς της Συρίας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με δηλώσεις τους προς το πρακτορείο Ιντερφάξ δίνουν μια εικόνα πολεμικής προτεοιμασίας της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς της Συρίας δηλώνοντας ότι "Τουλάχιστον ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου επιστρέφει στη μόνιμη βάση του, τη Σεβαστούπολη μαζί με 80 ειδικούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο Ρώσους τεχνικούς. Επτά μήνες στην αποστολή του  και είναι ένα από τρία πλοία του ρωσικού στόλου που παρέχουν  τεχνολογική - επαγγελματική υποστήριξη".

Οι εφημερίδες Vzglad και Izvestia ανέφεραν ότι "Αναμένεται η εντολή που θα έρθει προσωπικά από τον πρόεδρο της Ρωσίας", Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αναφέρονται σε παράδοση εγκαταστάσεων στις συριακές αρχές κάτι που δείχνει μόνιμη αποχώρηση. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε τρεις αποθήκες και ένα κτίριο της διοίκησης της ρωσικής βάσης.
Επιπρόσθετα η εφημερίδα Ιζβέστια ανέφερε ότι ο διοικητής  στη βάση της Ταρτούς, Νμίτρι Γιβορόνκοφ, υποστήριξε ότι "Οι συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες έχουν δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας στο προσωπικό της βάσης και εκ του λόγου αυτού προετοιμάζεται η αποχώρηση ορισμένων μη μάχιμων μελών του προσωπικού της βάσης για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα".
Εν τούτοις ρωσικές πηγές ασφαλείας που ερωτήθηκαν από το Ria Novosti αναφέρουν ότι "Το πλοίο απομακρύνεται με το προσωπικό του γιατι ήρθε η ώρα της αντικατάστασής του. Άλλα πλοία πηγαίνουν για να το αντικαταστήσουν" και προφσνώς αναφέρεται στον στολίσκο του καταδρομικού Moskva που κατευθύνεται προς το Αιγαίο και την Συρία.
Επίσης σημειώνουν ότι "Αποχώρηση δεν σημαίνει υποχώρηση. Μπορεί να σημαίνει και συσπείρωση για αντιμετώπιση επίθεσης"...
Οπωσδήποτε όλα αυτά δείχνουν ότι η καταιγίδα πλησιάζει. Και όπως σημειώναμε από χθες η αποστολή του μεγαλύτερου καταδρομικού σε υπηρεσία σήμερα, του πυρηνοκίνητου Moskva δείχνει ότι δεν θα αργήσει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου