ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μυστικές Υπηρεσίες ''προβλέπουν '' χτύπημα τρομοκρατίας στην Ελλάδα !



Η «μνημονιακή» Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για στοχοποίησή της, επισημαίνουν οι αναλυτές  ενώ  μυστηριώδης κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στα γραφεία των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών 
αλλά και των συνδέσμων τους με διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα με αυτές της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

 Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ο λόγος της κινητικότητας αυτής είναι ο προβληματισμός που εκφράζεται κυρίως από αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού και μεταφέρεται υπό τη μορφή εκτιμήσεων και πληροφοριών προς τις ελληνικές περί ενδεχόμενης εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος σε ελληνικό έδαφος από ξένες ομάδες ή σε συνεργασία με ελληνικές. Οι παραπάνω πληροφορίες, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, διατυπώνονται ατύπως-όχι υπό τη μορφή προειδοποιήσεων- και στο πλαίσιο διαφόρων αναλύσεων επικινδυνότητας ανά χώρα. 

Εκτιμάται, λοιπόν, ότι από όλες τις απόψεις η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις στοχοποίησής της από ομάδες ακραίων, που ασπάζονται μεθόδους πολιτικής βίας, έτσι όπως αυτή είναι δυνατόν να εκφραστεί στις μέρες μας.

 «Οι υποθέσεις και οι αναλύσεις που καταφθάνουν στις ελληνικές υπηρεσίες δεν είναι θεωρητικές», λένε στα «Επίκαιρα» άνθρωποι που κινούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας και αξιολογώντας ανάλογες πληροφορίες. Τα στοιχεία που συνθέτουν το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας σε ελληνικό έδαφος είναι επιγραμματικά τα ακόλουθα: -Το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί αυτή την περίοδο το κέντρο ενός παγκόσμιου πειράματος πρωτοφανών οικονομικών μέτρων, επιβεβλημένων δια τη βίας από τα παγκόσμια-οικονομικά-τραπεζικά κέντρα, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Οι αναλυτές των φαινομένων πολιτικής και κοινωνικής βίας που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα εκτιμούν ότι η παρουσία αυτών των τριών διεθνών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών, μέσω της επιβολής των αυστηρών μέτρων, δημιουργεί συνθήκες καλλιέργειας και εκδήλωσης κάποιας ακραίας δράσης, καθώς η αλλοίωση του κοινωνικού ιστού στα φιλελεύθερα καθεστώτα ευνοεί τις πράξεις βίας. Αυτό, όμως, που χρησιμοποιείται ως επιχείρημα από τους αναλυτές είναι οι συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας, οι οποίες αγγίζουν ολοένα και περισσότερα κοινωνικά πεδία και εργασιακές ομάδες που δύο ή τρία χρόνια πριν ήταν σε απόλυτη σύμπνοια με το σύστημα. Το τελευταίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνδέεται από τις ελληνικές υπηρεσίες με την κοινωνική προέλευση όλων όσοι έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια με την κατηγορία της συμμετοχής σε κάποια από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που προέκυψαν μετά τον «Επαναστατικό Αγώνα». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Επίκαιρων», υπάρχει η εκτίμηση ότι οι συνθήκες ακραίας φτώχειας, υπό τις εντολές των διεθνών «κέντρων του καπιταλισμού», μετατρέπουν την Ελλάδα σε διεθνές πειραματόζωο και ευνοούν την εκδήλωση μιας πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, ο αντίκτυπος της οποίας δεν θα στοχεύει μόνο στο εσωτερικό της χώρας.
 -Η δεδομένη και ποικιλοτρόπως αποδεδειγμένη συνεργασία ελληνικών ομάδων πολιτικής βίας κυρίως με ιταλικές.
Μια κατάσταση που φέρεται να έχει αρχίσει να παγιώνεται από το Δεκέμβριο του 2011, όταν σε δύο πρεσβείες στην «καρδιά» της Ρώμης εξερράγησαν φάκελοι-βόμβες, που φέρονταν να είχαν αποσταλεί από ελληνικό έδαφος. Τότε, με προκήρυξη που είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων δίπλα σε ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί από τις εκρήξεις, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Federazione Anarchica Informale-Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας. Η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να έχει αρχίσει τη δράση της το 2003, ενώ, εκτός από ελληνική, έχει καταγράψει συνεργασία και με βρετανικές ομάδες που ασπάζονται τις βασικές αρχές της πολιτικής βίας και του αντάρτικου πόλεων.

 Το περασμένο καλοκαίρι στην Ιταλία, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση των Καραμπινιέρων, συνελήφθησαν οχτώ άνθρωποι με την κατηγορία της συμμετοχής σε αποστολές παγιδευμένων δεμάτων στην ιταλική φοροεισπρακτική εταιρεία Equitalia στη Ρώμη, στην Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και αλλού. Η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε συνεργαστεί σε επίπεδο παροχής πληροφοριών ενώ μεταξύ των συνολικώς είκοσι τεσσάρων ανθρώπων που εμπλέκονταν βρίσκονταν και έξι Έλληνες (λένε οι πληροφορίες), οι οποίοι ήταν ήδη κρατούμενοι σε ελληνικές φυλακές για συμμετοχή σε ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις «νέας γενιάς».

 Ο επικεφαλής του σώματος των Καραμπινιέρων, Τζαμπάολο Γκάνζερ, είχε ανακοινώσει ότι μια μικρή ομάδα των συλληφθέντων είχε ισχυρές σχέσεις με την ομάδα που είχε σχεδιάσει και εκτελέσει την ένοπλη επίθεση κατά του υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους της εταιρείας Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, στο κέντρο της Γένοβας το Μάιο του 2012. Δύο άνδρες με κράνη τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στα πόδια. Λίγα 24ωρα μετά η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera έλαβε τετρασέλιδη προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία την ευθύνη της επίθεσης αναλάμβανε η οργάνωση «Federazione Anarchica Informale- Πυρήνας Όλγα».
 Η οργάνωση, όπως λέει το δημοσίευμα, εξηγούσε ότι το χτύπημα έγινε «προς τιμήν της Όλγας Οικονομίδου, συντρόφισσας της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”». Η συγκεκριμένη εκείνη την περίοδο βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και, μάλιστα, στο διαδίκτυο είχε κυκλοφορήσει η έντονη αντίδραση και άρνησή της να υποστεί σωματικό έλεγχο, κάτι που της είχε κοστίσει ολιγοήμερη απομόνωση.
 -Η ανάπτυξη της ακροδεξιάς δράσης στην Ελλάδα. Ένα ακόμα σημείο που εκτιμούν οι αναλυτές ως στοιχείο προσέλκυσης ενδιαφέροντος μιας πιθανής εισαγόμενης τρομοκρατικής ενέργειας είναι ότι ξένες ομάδες της ένοπλης βίας θεωρούν πως η Χρυσή Αυγή δεν επεκτείνει τις δραστηριότητες και τις δυναμικές παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα μόνο και μόνο λόγω της εκλογικής της ανόδου. Θεωρούν ότι στους συγκεκριμένους κύκλους της πολιτικής βίας η διασύνδεση της δράσης της Χρυσής Αυγής με την ανοχή των «κρατικών μηχανισμών» είναι όχι απλώς δεδομένη, αλλά αυτονόητη.
Ως εκ τούτου, προκύπτει ένα ακόμα στοιχείο πιθανής επιλογής στόχου στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται να προέρχεται από το χώρο της ΕΛ.ΑΣ. είτε σε πολιτικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων και των αναλύσεων, εδώ και αρκετό καιρό έχουν ληφθεί αυξημένα πλην αφανή μέτρα ασφαλείας τόσο για πρόσωπα όσο και για κτίρια που θεωρούνται εμβληματικά για δύο λόγους: τόσο για τη λειτουργία του ίδιου του πολιτικού συστήματος όσο και για την ίδια την κυβέρνηση της τριπλής συνεργασίας.

Οι στόχοι αυτοί είναι αυτονόητο πως περιλαμβάνουν το κτίριο της Βουλής, τα προσωπικά πολιτικά γραφεία των αρχηγών που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, γραφεία κομμάτων και άλλα. --> 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου