ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση σε Γερμανούς στην Θεσσαλονίκη


Σοβαρά επεισόδια έγιναν το πρωί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτέθηκαν στην ελληνογερμανική συνέλευση, εισέβαλαν στο περίπτερο όπου θα γινόταν η συνάντηση παρόντος του Γερμανού υφυπουργού Γ. Φούχτελ. Αιτία της επίθεσης στη γερμανική αντιπροσωπεία ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Φούχτελ ο οποίος είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γερμανία τη δουλειά την κάνουν 1.000 άτομα ενώ στην Ελλάδα 3.000. Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι επιτέθηκαν και στο Γερμανό πρόξενο ενώ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πρόκειται δυστυχώς για εικόνες που θα βλέπουμε συχνά επό εδώ και μπρος. Εργαζόμενοι με 500 ευρώ ή υπάλληλοι που απολύονται σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο. Το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας ξεκινά από την Αυτοδιοίκηση, επομένως, θα δούμε πολλά ακόμη. Αλλά θα πρέπει να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες.

Το πολιτικό σύστημα που τώρα καλείται να επιβάλει σκληρά μέτρα είναι αυτό που δημιούργησε την ελλάδα της φούσκας. Την Ελλάδα όπου ο κάθε δήμαρχος διόριζε δεκάδες χωρίς κονδύλια και μετά ζητούσε από το κράτος να πληρώσει.

Την Ελλάδα όπου οι περισσότεροι δήμοι χρωστάνε δισεκατομμύρια γιατί έκαναν ότι έκανε και η κεντρική εξουσία. Διόριζε χωρίς κανένα κριτήριο, ψηφοφόρους και βολευόταν μια χαρά. Τώρα που το πάρτι τέλειωσε, δυστυχώς θα έχουμε πολλά σαν και αυτά στη Θεσσαλονίκη. Όταν διορίζεις κάποιον και του δίνεις ένα κομμάτι ψωμί, ασφαλώς και θα πρέπει να περιμένεις να επαναστατήσει όταν θα του πάρεις τη μπουκιά από το στόμα. Και είναι τραγικό να αλλάζεις από τη μια στιγμή στην άλλη τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.

Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν πολιτικοί και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη, όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα της ευημερίας, όπου ο καθένας έκανε ότι του γουστάρει με τα λεφτά των άλλων, έχει τελειώσει. Δε μπορούν πλέον να γίνονται προσλήψεις από το παράθυρο, χωρίς καμιά αξιολόγηση, απλά και μόνο επειδή υπάρχει ο μπάρμπας στην Κορώνη. Αυτά τέλειωσαν. Στο κάτω – κάτω, ας κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους. Ειδικά στους δήμους συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Χιλιάδες υπάλληλοι που τα 2/3 κάθονταν στα γραφεία και οι υπόλοιποι μάζευαν σκουπίδια αλλά όλοι έπαιρναν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και βαρέα. Αυτή είναι η αλήθεια και είναι μόνο μια περίπτωση από τις χιλιάδες που συνέβαιναν και συμβαίνουν στο δημόσιο.

Βεβαίως, θα πρέπει και ο Φούχτελος να είναι προσεκτικός με τα όσα λέει. Σε ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους (που πιθανότατα δεν έπρεπε να έχουν πάρει) δε λες ότι οι Γερμανοί είναι… υπόδειγμα εργατικότητας. Αυτά ας τα αφήσουν για την εσωτερική κατανάλωση της χώρας τους. Κι ας δουν τους δικούς τους φτωχούς και πώς θα λύσουν τα προβλήματά τους.

Σε μια χώρα καθημαγμένη δε μπορεί ο κάθε Φούχτελ να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να ξεστομεί αστειάκια για τον ωραίο μουσακά της Ελλάδας και την ίδια στιγμή να ζητά να φύγουν 2-3 χιλιάδες εργαζόμενοι. Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους.
 
kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου