ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Καίγεται η νότια Κρήτη – Εμπρησμό βλέπει η Πυροσβεστική


Μια διαφορά μισής ώρας εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές που κατακαίνε από το απόγευμα...
της Δευτέρας την Ιεράπετρα.


Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο πέρασμά της καλλιεργήσιμες και χορτολιβαδικές εκτάσεις στις περιοχές Μύρτος, Γδόχια και Μουρνιές, ενώ οι φλόγες είχαν απειλήσει την περιοχή της Βιάννου και το πευκοδάσος του Συκολόγου, σύμφωνα με το Prismanews.gr.

Η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράπετρας ξέσπασε στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας και όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να την περιορίσουν. Τις τοπικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βοηθούν και δυο καναντέρ μου έφτασαν από την Αθήνα. 

Ρίψεις νερού ξεκίνησε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ στη μάχη για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για οικισμό ούτε κάποιος τραυματισμός, γράφει το cretalive.gr.

Οι πυροσβέστες, μετά από ολονύχτια προσπάθεια, αισιοδοξούν ότι μέσα στην ημέρα θα μπορέσουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.
Το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αναζωπυρώνουν συνεχώς τις εστίες.

newsit.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Καίγεται η νότια Κρήτη – Εμπρησμό βλέπει η Πυροσβεστική http://24wro.blogspot.com/2012/08/blog-post_7169.html#ixzz22q4TnClQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου