ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τρία μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας


Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, η Αλεξάνδρα Τσιάβου στέφθηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και μη Ολυμπιακών κατηγοριών, η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα κατέκτησε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με επίδοση 7:32.37. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Μιχαέλα Τάουπε-Τράερ από την Αυστρία (7:37.04) και στην τρίτη η Αλένα Κριβασέγιενκα από τη Λευκορωσία (7:38.93).

«Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Δεν το είχα νιώσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοι μου. Η ανάδειξη μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως......... δικαιώθηκαν οι κόποι μου» τόνισε η Τσιάβου με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

Η ελληνική κωπηλασία κατέκτησε άλλα δυο πρώτα μετάλλια στο Πλόβντιβ. Το τετραπλό σκίφ ελαφρών βαρών ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα, Νίκο Αφεντούλη, Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του τελικού. Ακόμη, η δίκωπος των νεανίδων με τις Στυλιανή Κουμπλή και Κατερίνα Καλαμαρά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες αν και ξεκινήσανε στην 4η θέση κατάφεραν να αναρριχηθούν και να φτάσουν στο μετάλλιο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου