ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΚΑΙΝΕ ΤΗ ΧΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ;

Η νήσος Χίος πρέπει οπωσδήποτε να ισοπεδωθεί. Το σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή. Εαν δεν μπορούν να την καταλάβουν, την καίνε. Για να εξοντωθεί τουριστικά ότι έχει απομείνει όρθιο.
Μεγάλη πυρκαγιά καίει από τις 4 τα ξημερώματα την κεντρική Χίο στην περιοχή του Προβατά, ανάμεσα σε Αυγώνυμα και Ανάβατο.
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στην περιοχή, προσπαθώντας να ελέγξει το πύρινο μέτωπο.
Στην επιχείρηση της κατάσβεσης παίρνουν μέρος: 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι ώρας σε δυο μέτωπα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο, στην περιοχή Προβατάς, καθώς και στα χωριά Λιθί και Βέσσα που σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Ν. Τσόγκα, έχουν ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά, που δεν απειλεί σπίτια, καίει πεύκα, καλλιέργειες και μαστιχόδεντρα και ξεκίνησε στις 02:30 το πρωί στον Άγιο Μάρκο της Χίου και επεκτάθηκε δυτικά, απειλώντας ακόμη και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ.
Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 8 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται το πλοίο «Πάτμος» με επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα.
Περισσότερα από τρεις χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δασάρχη.

http://makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου