ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ...ΤΡΕΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΙΜΑΙΑ... ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ... ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ...Τρεις νότιες επαρχίες ζητούν να προσαρτηθούν στην Κριμαία.
 Της Αγγελικής Παρασίδου Μετά τη διάλυση - αυτομόλυση μεγάλου μέρους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προς το κράτος της Κριμαίας, μια ακόμη είδηση βόμβα έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες την οποία μεταδίδει το RIA NOVOSTI. Ένας ανώτερος βουλευτής της Κριμαίας δήλωσε αργά χθες ότι οι εκπρόσωποι των τριών διοικητικών πρωτευουσών της νότιας Ουκρανίαςεξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν μέρος της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας, αν η αυτονομία τους τεθεί σε δημοψήφισμα. 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου της ΚριμαίαςΣέρχιυ Τσεσκόφ είπε ότι οι αρχές της Κριμαίας έχουν λάβει κλήσεις από«εκπροσώπους των τοπικών διοικητικών φορέων» στο Μυκολάιφ, το Κέρσον την Οδησσό. «Νομίζουν ότι θα πρέπει να είναι μαζί με την Κριμαία», είπε. freepen.gr Σταματάει η ρωσική άσκηση στα σύνορα με την Ουκρανία putin_str16.000 στρατιώτες στην Κριμαία για τους Ρώσους… Συνεχείς είναι οι κινήσεις τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο για το θέμα της Ουκρανίας.

 Τελευταία εξέλιξη η εντολή Πούτιν το πρωί της Τρίτης να αποσυρθούν από τα σύνορα με την Ουκρανία όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που εκτελούσαν τις τελευταίες ημέρες στρατιωτικά γυμνάσια, κίνηση που από κάποιους είχε ερμηνευθεί ως προειδοποίηση προς το Κίεβο. Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος ηγέτης έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις τους όλα τα στρατεύματα που μέχρι και σήμερα εκτελούσαν στρατιωτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου η επίσημη αιτιολογία της απόφασης ήταν η ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας ότι η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

 Τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στην δυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Από την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία και έχουν θέσει αναίμακτα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας την περιοχή και προσχωρούν και σε περιοχές της Αν. Ουκρανίας, όπου ζουν ρωσόφωνοι. pygmi.gr "Πολωνικός Εσπερινός": Τεθωρακισμένες φάλαγγες οδεύουν προς Ουκρανία - 

Ζητά την βοήθεια του ΝΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες που προήλθαν από δορυφορική παρατήρηση, υπάρχει κινητοποίηση πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αιφνιδιαστική διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας, προφανώς λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. 

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες θεάθηκαν φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων (ΤΟΜΑ), που μετακινούταν από τις πόλεις Γκόρζοβ Βιελκοπόλσκι και Σλούσκ, πιθανόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία. Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο naTemat, ο εκπρόσωπος του πολωνικού Γενικού Επιτελείου, αναφέρει ότι πρόκειται για την διεξαγωγή έκτακτων ασκήσεων, για να διακριβωθεί η πολεμική ετοιμότητα του πολωνικού Στρατού, (πράγμα που δύναται να γίνει πιστευτό αυτήν την στιγμή). Ο πολωνός Συνταγματάρχης Tomasz Szulejko εκ μέρους του γενικού επιτελείου, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ασκήσεις των πολωνικών δυνάμεων, για την διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ισχύος των πολωνικών δυνάμεων. 

Σύμφωνα με βίντεο αλλά και πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλες φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ΤΟΜΑ “Росомаха” (AMV Patria) που συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις, να κινούνται με ταχύτητα στην εθνική οδό μεταξύ των πόλεων Katowice και Wroclaw και άγνωστη κατεύθυνση. Επίσης παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 30 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού BMP–2, να μεταφέρονται στις σιδηροδρομικές πλατφόρμες, στο σταθμό του Lebork. Eίναι σαφές ότι οι Πολωνοί συγκεντρώνουν δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα κρατούν εφεδρείες μήπως δεχθούν επίθεση και από την Λευκορωσία. 

Ταυτοχρόνως ΤΟΜΑ μεταφέρθηκαν και στην περίμετρο του ρωσικού θήλακα του Καλίνινγκραντ στην Βαλτική, κάτι που λογικά θα πρέπει να έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην Μόσχα Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι "H χώρα του, συντάσσεται πλήρως με την Ουκρανία, και υπόσχεται παράλληλα να βοηθήσει στην διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής". Για το λόγο αυτό, στην Πολωνία αυτήν την στιγμή πραγματοποιούνται κινήσεις στρατευμάτων για την σύνδεσή τους με την κατάσταση στη γειτονική Ουκρανία, καταλήγει το δημοσίευμα. Το ότι σε λίγες ώρες συγκαλείται το έκτακτο συμβούλιο του ΝΑΤΟ κατόπιν του αιτήματος της Πολωνία είναι εξόχως ανησυχητικό. 

Η συνεδρίαση έχει αντικείμενο το Άρθρο 4 καο την επίκληση βοηθείας από την συμμαχία σε μέλος που κινδυνεύει. Αν η Πολωνία αποφσίσει μόνη της να στηρίξει την παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου και να να βοηθήσει στην διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής, σίγουρα πάει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Όλα αυτά ενώ φορτίο όπλων και εκρηκτικών προσπάθησαν να περάσουν στην Κριμαία ιπράκτορες της κυβέρνησης του Κιέβου.. Τους ανακάλυψαν οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας, σύμφωνα με ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

 Κατασχέθηκαν περί τα 400 κιλά εκρηκτικά, όπλα και χειροβομβίδες, από Κοζάκους και άνδρες της Berkut, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Κριμαία. Ο οπλισμός μεταφέρονταν με φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε φανατικός Ουκρανός, «από την πλατεία Μεϊντάν», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τις αρχές της Κριμαίας, τα όπλα προορίζονταν για την δημιουργία πυρήνων αναταραχής στο εσωτερικό. «Είναι δυτικοί Ουκρανοί από το Λβοφ (.σ.σ: πολωνική πόλη, άρα είναι πολωνικής καταγωγής από τις περιοχές που προσάρτησε η Σοβιετική Ένωση το 1945). Ονομάζονται Μαξίμ Σεπετάιλο και Βασίλι Πούσκο. 

Παραδέχτηκαν συμμετείχαν, από τον Δεκέμβριο στα γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν», ανέφερε, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό ρεπορτάζ, πηγή των Κριμαϊκών Δυνάμεων Αυτοάμυνας. Οι άνδρες της Berkut επέδειξαν τυφέκιο Kalashnikov στους δημοσιογράφους – ένα από τα μεταφερόμενα – το οποίο είχε βάλλει πρόσφατα, όπως είπαν, εξετάζοντας την κάννη του.

Το φορτίο των κατασχεμένων όπλων επιδείχθηκε και σε συνεργείο του δικτύου Sky News. Και για να τελειώνουμε με τους “ηρωϊκούς ναζί”: Βίντεο με Ουκρανούς στρατιώτες να παραδίδουν ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ τα όπλα στην Κριμαία. Υπό πληρη Ρωσικό έλεγχο η περιοχή.

ΠΗΓΗ - http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου