ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με δεκάδες μαχητικά ΑΦΝΣ και ελικόπτερα


Ένα Αιγαίο με δεκάδες μαχητικά και ΑΦΝΣ και ελικόπτερα είχαμε σήμερα καθώς τουρκικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά μια επίδειξη ισχύος.
Οι Τούρκοι επιστράτευσαν 8 μαχητικά αεροσκάφη, 2 αεροσκάφη ΑΦΝΣ και 2 ελικόπτερα από τουρκικές φρεγάτες προκειμένου να  διαπιστώσουν στην πράξη την ποιότητα και την ετοιμότητα του ελληνικού συστήματος Αεράμυνας.
Για δεύτερη συνεχή φορά τα τουρκικά ΑΦΝΣ κινήθηκαν από νότο προς βορά και αντίστροφα (το ένα σε σχέση με την πορεία του άλλου) προστατευόμενα από 4+4 τουρκικά μαχητικά (μοιρασμένα σε δύο πακέτα), ε3νώ και 2 ελικόπτερα του Ναυτικού στο Ν.Α. Αιγαίο προχώρησαν επίσης σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Για άλλη μια φορά ο αριθμός των παραβιάσεων ανήλθε σε επίπεδα πρωτόγνωρα με 28 συνολικά παραβιάσεις του ΕΕΧ, ενώ σημειώθηκαν και 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Από τα τουρκικά αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό.
Η ΠΑ έδωσε scramble σε τουλάχιστον 6 μαχητικά (τρία ζεύγη readiness) από Σκύρο, Κρήτη και Ν. Αγχίαλο.
Βέβαια το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς το τουρκικό γενβικό Επιτελείο αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι τουρκικά μαχητικά εγκλωβίστηκαν από ραντάρ χωρίς να αναφέρει  όμως εάν τα ραντάρ ήταν μαχητικών αεροσκαφών ή αντιαεροπορικών συστημάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου