ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ... ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΚΟΣΟΒΟΥ...


Σε αποκλεισμό των συνόρων της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο προχώρησαν το βράδυ μεταφορείς από την ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Κοσόβου να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τα Σκόπια.


Μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Μεταφορέων, απέκλεισαν με τα φορτηγά τους τη συνοριακή διάβαση Μπλάτσε, διακόπτοντας με τον τρόπο αυτό τη διακίνηση αγαθών και τις μετακινήσεις ανθρώπων στα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

Προ ημερών η κυβέρνηση του Κοσόβου προχώρησε στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τα Σκόπια, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών και αλεύρων από τις χώρες της CEFTA (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Κεντρικής Ευρώπης).

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές σιτηρών και αλεύρων από την 1η Ιουλίου, με σκοπό την προστασία της τιμής της τοπικής παραγωγής. Οι περιορισμοί αυτοί επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του έτους. Ωστόσο, από τις 2 Σεπτεμβρίου, η ΠΓΔΜ ήρε τους περιορισμούς για τις εισαγωγές σιτηρών, ενώ ανήγγειλε ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανακληθεί και η απόφαση για περιορισμούς στις εισαγωγές αλεύρων.


http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου