ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συνελήφθησαν οι ηγέτες των Anonymous! Δείτε τα πρόσωπά τους!

Η μειωμένη δράση των Anonymous τον τελευταίο χρόνο συνδέεται άρρηκτα, σύμφωνα με το FBI, με την σύλληψη 5 χάκερ το 2012, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της ομάδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Huffington Post, ο πράκτορας του FBI Όστιν Μπέργκλας, δήλωσε πως οι Anonymous αποδυναμώθηκαν μετά τη σύλληψη πέντε μελών της Lulz Security, μιας ομάδας χάκερ.

«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous, υπήρχε πολύς κόσμος που τους θαύμαζε και τους υποστήριζε για αυτό που έκαναν», είπε ο Μπέργκλας.

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε έπαιξε ο Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, ο οποίος συνελήφθη το 2012 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. «Η απόφασή του να συνεργαστεί σκόρπισε διχόνοια και φόβο στους υπόλοιπους», είπε ο πράκτορας.

«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί, «φωνάζει» στο Twitter και ποστάρει πράγματα, αλλά δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Απλά δε συμβαίνει και αυτό γιατί έχουμε «ξηλώσει» τους πιο ισχυρούς τους παίκτες», λέει.

Η Huffington Post παρουσίασε αναλυτικά τους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες των Anonymous:

Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», δήλωσε ένοχος στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης, «εισβάλλοντας» στο διίκτυο της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec. «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι πίστευα σωστό», ανέφερε σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του.
Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu. Ο άνθρωπος που τους πρόδωσε όλους για να γλυτώσει τη φυλακή. Το 2011, όταν εντοπίστηκε από το FBI, έδωσε τα ονόματα των μελών της LulzSec, όπου συνεργάζονταν με τους Anonymous, ενώ παράλληλα βοήθησε τις Αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τους συλλάβουν. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί μέχρι 124 χρόνια αλλά η καταδίκη του έχει «παγώσει» αφού συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές.
Ντμίτρι Γκούζνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Aendy, στοχοποιήθηκε από το FBI το 2008 για επίθεση στο σύστημα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και δυο χρόνια επιτήρησης. Έγινε έτσι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για συνεργασία με τους Anonymous.
Κρίστοφερ Ντόγιαν, γνωστός στους κύκλους των Anonymous ως Commander X. Συμμετείχε σε επιθέσεις κατά της Sony, του PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της επαρχίας Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Συνελήφθη από το FBI και απειλήθηκε με φυλάκιση 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίθεση στο site της Σάντα Κρουζ. Τώρα, είναι φυγάς. Λίγο μετά τη σύλληψή του, φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.
Μερσέντες Ρενέ Χάφερ, γνωστή και ως «Νο», είναι μέλος του Paypal 14, ένα γκρουπ χάκερ που συνελήφθησαν από το FBI το 2011 γιατί φέρονται να συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση κατά του PayPal. Η Χάφερ και τα υπόλοιπα μέλη του Paypal 14 βρίσκονται σε «νομικό κενό» εδώ και δυο χρόνια. Τον Μάιο άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνία για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Σλιμ Αμάμου. Τον Ιανουάριο του 2011, οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση «Τυνησία», σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες. Ο Αμάμου είναι Τυνήσιος blogger, γνωστός και ως slim404 και συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας. Κρατήθηκε φυλακισμένος για επτά μέρες, αλλά όταν έπεσε το καθεστώς του Μπεν Άλι, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.
Μπάρετ Μπράουν. Αντίθετα με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν θέλησε να μείνει… ανώνυμος. Αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος των χάκερ ακτιβιστών, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε – σύμφωνα με την Dallas Morning News- για online απειλή, αντίποινα κατά ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κυβερνητικού αξιωματούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου