ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Δολιοφθορέας ο πρωθυπουργός με όσα δήλωσε για τις Ένοπλες Δυνάμεις" - Ποιοι το υποστηρίζουν



“Φαρμάκι” είναι η ανακοίνωση των αποστράτων της ΑΝΕΑΕΔ για τις απόψεις που εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Η ΑΝΕΑΔ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “δολιοφθορά” και μιλά για απαξίωση του Α/ΓΕΕΘΑ. 

Όλη η ανακοίνωση:


Μετά τα δημοσιεύματα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, αναμείναμε με υπομονή τις εκ μέρους του σχετικές διαψεύσεις.
Δυστυχώς όμως, τέτοιες διαψεύσεις δεν ήρθαν, ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον ΥΕΘΑ, αλλά ούτε και από τον Α/ΓΕΕΘΑ.
Θορυβήθηκε λοιπόν ο πρωθυπουργός μας και «ξέσπασε», λόγω των διαμαρτυριών μας,σχετικά με τις 45% έως 60% μειώσεις των μισθών και συντάξεών μας, που μας έχουν φτωχοποίησει και μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση. Ζήτησε δε από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να βγουν και να μας πουν όλη την αλήθεια. Αλήθεια, η οποία έχει να κάνει με την συνειδητή και προφανώς γνωστή στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, πολιτική επιλογή της
κυβέρνησης για πετσόκομμα των μισθών των «υψηλόβαθμων» (άρα και των συντάξεων, αφού οι μισθοί αυτοί είναι καταληκτικοί για όποιον αποστρατεύεται). Πετσόκομμα, το οποίο εμφανίζει ως τη μόνη εναλλακτική λύση στο ψευδές δίλημμα, έναντι των αθρόων απολύσεων μικρομεσαίων στρατιωτικών!
Γνωρίζουμε όμως, ότι η λογική πλάνη του ψευδούς διλήμματος, είναι μεθοδολογία χειραγώγησης των μαζών, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και ιδιαίτερα σε αυτά του ναζισμού και του σταλινισμού. Γνωρίζουμε ότι το ψευδές δίλημμα,υφίσταται όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι δύο απόψεις, εναλλακτική η μία της άλλης, αποτελούν τις μοναδικές επιλογές, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει τουλάχιστον μία ακόμη
επιλογή, η οποία όμως δεν γίνεται επιμελώς γνωστή. Οι δύο δε εναλλακτικές λύσεις, αποτελούν τα ακραία σημεία του φάσματος.
Πέραν των ανωτέρω, ο πρωθυπουργός, εκ των λεχθέντων του ιδίου και μόνον,αποδείχθηκε άσσος στη δολιοφθορά, υποπίπτοντας όμως σε σοβαρότατο ολίσθημα, που δεν συνάδει με το κύρος και τη σοβαρότητα ενός πρωθυπουργού! Τι κατάφερε όμως ο πρωθυπουργός με την καινοφανή αυτή δήλωση, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το ηγετικό του προφίλ, που οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του με κόπο οικοδόμησαν:
 Αποδόμησε πλήρως τον Αρχιστράτηγο «Μιχάλη», ο οποίος ήδη δέχεται πλήθος πυρών, περί της ικανότητάς του να υπερασπίζεται τους στρατιωτικούς και το αξιόμαχο του στρατεύματος, καταδεικνύοντάς τον ως πρωτοστάτη και υπερβάλλοντα αυτοβούλως, στην οικονομική εξαθλίωσή τους!! Παράλληλα, τον μεταλλάσσει σε «κατ’ απονομή» τεχνοκράτη δημόσιο υπάλληλο και ειδικότερα ….σε εκκολαπτόμενο Υπουργό,εμφανίζοντας όμως και ως προσυμφωνημένη συναλλαγή τον υπερβάλλοντα ζήλο του για τις περικοπές μισθών – δαπανών στις Ε.Δ. Μήπως όμως «έκαψε» και αυτή την προοπτική
του Στρατηγού;
 Η προσπάθεια του για ισχυροποίηση της λογικής πλάνης που επιχειρεί, με αναφορά σε δήθεν ελίτ, συσχετίζοντας μισθολογικά κλιμάκια, με δομές δυνάμεων άλλων χωρών και μάλιστα αποδεδειγμένης στρατιωτικής ισχύος, δείχνει άτομο παντελώς άσχετο με τα της Εθνικής Άμυνας, το οποίο αν τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός, τότε είναι άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την ασφάλεια της Χώρας.
 Υπέπεσε τόσο αυτός όσο και αυτοί που τον άκουσαν απαθείς, στο υπέρτατο ολίσθημα, αν όχι έγκλημα, της σποράς διχαστικών δαιμονίων στις τάξεις των στελεχών των Ε.Δ.,μιλώντας περί δήθεν προνομιούχου ελίτ που κτυπά, υπέρ των καταφρονημένων υποτελών κλπ τους οποίους με αυτοθυσία δήθεν στηρίζει. Τέτοιο πλήγμα στη συνοχή του στρατεύματος, ούτε η πιο επιτυχημένη «ψυχολογική επιχείρηση» δολιοφθοράς εχθρού, δεν θα είχε επιτύχει!!
 Εάν κάποιος άλλος πολιτικός του αντίπαλος προεκλογικά, σε «κλήση νομής» της κατ’αυτόν ελίτ των ανωτάτων αποστράτων, στα γραφεία της ΝΔ, βροντοφώναζε «οι απόστρατοι δεν είναι κοινωνικοί επαίτες», υποσχόμενος αποκατάσταση των εις βάρος τους αδικιών, και εάν το ίδιο επαναλάμβανε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τους επίσης ανήκοντες στην ίδια ελίτ, προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ πως αλήθεια θα τον αποκαλούσε ο κ. Πρωθυπουργός; Μήπως κοινό ψεύτη και υποκριτή;.
Δεν γνωρίζουμε αν ο σκοπός του ήταν η δημιουργία νέων «ομήρων» ψηφοφόρων, στη μεγάλη τάξη των μικρομεσαίων στελεχών των Ε.Δ. (αναστροφή κλίματος λένε οι ειδικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού), οι οποίοι θα τον ψηφίσουν για να μη χάσουν τη «θέση» τους και οι οποίοι θα στηρίξουν τη σφαγή μισθών και συντάξεων των «άλλων», πριονίζοντας όμως το κλαδί που κάθονται. Του διαφεύγει όμως, ότι τα μικρομεσαία στελέχη, γνωρίζουν τις αποδοχές της δήθεν ελίτ, όπως γνωρίζουν ότι αυτοί που καταχτυπιούνται στις θάλασσες ή πετάνε καθημερινά με 5λεπτες ετοιμότητες, ή κάθε τόσο μαζεύουν τα μπαγκάζια της οικογένειας τους και μετακινούνται από βουνοκορφή σε βουνοκορφή της Πατρίδας μας, αμείβονται με μόλις 700
έως και 900 ευρώ, κάτι για το οποίο, ουδέν ανέφερε!! Αν πάλι το μήνυμα που ήθελε ο Πρωθυπουργός να περάσει στην κοινωνία και αν πράγματι
το εννοεί, ότι «οι Ηγέτες θα πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να δείχνουν το δρόμο με το παράδειγμα τους», τότε ας το εφαρμόσει και ο ΙΔΙΟΣ, ας περικόψει πρώτα αυτός το δικό του μισθό και των ακριβοπληρωμένων συμβούλων ή προέδρων των μνημονιακών αρχών ξεπουλήματος που δημιούργησε, στα 2.300 ευρώ (δηλαδή 500 περισσότερα του Αρχηγού) και ας διαβαθμίσει έπειτα τους ΠΑΝΤΕΣ ανάλογα, μέχρι τον (μνημονιακό) κατώτατο μισθό. 
Μόνο τότε θα έχει αξία η δήλωση - μήνυμα του Πρωθυπουργού, για επιμερισμό των βαρών και σύμπνοια στις θυσίες σωτηρίας της Πατρίδας. Μόνο τότε αυτό, θα τύχει ενσυνείδητης αποδοχής από το λαό και εφαρμογής από ΟΛΑ τα διοικητικά κλιμάκια της Χώρας. Άλλως, θα πρέπει, είτε να
αιτιολογήσει αν η καθαρίστρια και ο ηλεκτρολόγος της Βουλής παίρνουν δεκαπλάσιες αποδοχές από το μηχανοσυνθέτη που ξημεροβραδιάζεται στα υπόστεγα των μαχητικών μας, διότι αυτό αντικατοπτρίζει η διαβάθμιση της αντίστοιχης προσφοράς τους, είτε να αποδεχθεί την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αδυναμία εφαρμογής, της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών του, που αποτελεί άλλωστε και συνταγματική επιταγή. Εάν λάβουμε υπ όψη μας και τις αρχές της ηγεσίας αυτό και μόνο εάν συμβαίνει προσδιορίζει ανικανότητα του ηγέτη στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
Βγείτε λοιπόν και πείτε την αλήθεια και σε εμάς και σε όλο τον ελληνικό λαό. Την αλήθεια όμως και όλη την αλήθεια! 


OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου