ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δεν τη "βγάζει" ο Ολάντ τη χρονιά (σαν πρόεδρος) στη Γαλλία> Νέο σκάνδαλο ενόψει

ΑΤΑΚΤΕΣ ΦΩΝΕΣ: ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΒΥΣΣΑΛΈΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! 
                                ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΜΥΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ!!!

Βαθύτερα στη δίνη του πρώτου του σοβαρού σκανδάλου από την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας κινδυνεύει να πέσει ο Φρανσουά Ολάντ, η αξιοπιστία της κυβέρνησης του οποίου έχει αρχίσει να αμφισβητείται μετά την ομολογία του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ πως ψευδόταν όταν έλεγε ότι δεν είχε λογαριασμούς στην Ελβετία -και για την εντιμότητα του οποίου ορκίζονταν τα μέλη της κυβέρνησης.

Μετά την υπόθεση Καϊζάκ, η Le Monde υποστηρίζει τώρα ότι ο επικεφαλής επί των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ, ο Ζαν-Ζακ Οζιέρ, συμμετέχει...
...σε δύο off shore εταιρείες στα νησιά Κέιμαν.
Tην Πέμπτη 4 Απριλίου, η γαλλική εφημερίδα -που συμμετείχε στην επεξεργασία πληροφοριών για off shore από τη ICII- ανέφερε ότι στις πληροφορίες που πήρε από την ICII εμφανίζεται το όνομα του Ζαν-Ζακ Οζιέρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος οικονομικών για την προεκλογική εκστρατεία του Ολάντ πέρυσι. Όπως αναφέρει, ο Οζιέρ είναι μέτοχος σε δύο υπεράκτιες εταιρείες στα Κέιμαν.
Ο Οζιέρ εμπλέκεται στις off shore μέσω της εταιρείας του Eurane. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος επιβεβαίωσε την έμμεση συμμετοχή του (διά της Eurane), τόνισε ότι δεν έχει άμεση σύνδεση αλλά ούτε και λογαριασμούς στα Κέιμεν και υπογράμμισε πως όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Συνεχίζεται το «τσουνάμι Καϊζάκ»
Το ζήτημα πάντως έρχεται να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα σε βάρος του Ολάντ εξαιτίας της υπόθεσης Καϊζάκ. Κοινός παρονομαστής στην προσέγγιση των γαλλικών εφημερίδων είναι ότι η υπόθεση έχει πλήξει άμεσα τον γάλλο πρόεδρο -την στιγμή που ο ίδιος επιμένει ότι ο Καϊζάκ «εξαπάτησε κάθε ανώτατη αρχή στη χώρα, την κεφαλή του κράτους (δηλαδή τον Ολάντ) προσωπικά, την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο».
Ανάλογη είναι και η ανάγνωση της υπόθεσης Καϊζάκ από τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Τύπο. Μιλώντας για «πολιτικό τσουνάμι», η ισπανική El Pais λέει ότι ο Ολάντ «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επικρίσεων, κατηγορούμενος για υπερβολική αφέλεια στην καλύτερη των περιπτώσεων, ή για συνέργεια στα ψέματα του υπουργού του, στην χειρότερη».
Η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για «ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας», ενώ η Guardian γράφει ότι «είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς χειρότερο σκάνδαλο για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στη Γαλλία». Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι, ενώ «τα πολιτικά σκάνδαλα στη Γαλλία γίνονταν συχνά δεκτά με ένα κουρασμένο ανασήκωμα των ώμων.., η ανοχή της κοινής γνώμης αρχίζει να εξαντλείται». Το γερμανικό Spiegel βλέπει στην υπόθεση Καϊζάκ το σημάδι μίας «γαλλικής πολιτικής ψεμάτων», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «πολιτική καταστροφή» όχι μόνο για το Παρίσι αλλά και «πρώτα από όλα για τον Ολάντ», ο οποίος, υποστηρίζει «βασίστηκε στην διαίσθησή του» αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες για τον υπουργό του.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου